Van winkeljuf tot treinconducteur: meekijken hoe anderen opvoeden

Door De Redactie

Word jij iedere dag geconfronteerd met kinderen en hun ouders. En heb je ongetwijfeld wel eens je bedenkingen bij de opvoedingsmethodes van sommige ouders?

Treinconducteur, winkeljuf, verpleegster, badmeester, kapster, restaurantuitbater, bibliothecaresse, museumwachter, stewardess… Stuk voor stuk zijn het beroepen waar je geen diploma opvoedkunde voor nodig hebt. Toch word je elke dag met kinderen en hun ouders geconfronteerd. En heb je ongetwijfeld wel eens je bedenkingen bij de opvoedingsmethodes van sommige ouders.

Merk jij als stewardess dat kinderen in het vliegtuig meer verwend worden dan elders? Hoor je vanachter de kassa meteen of een moeder zal zwichten en toch nog snel een zak snoepjes in de winkelkar legt? Of herken je als restaurantuitbater als geen ander welke trucjes werken om de kinderen in het gareel te houden?

Zie jij hoe verschillend ouders het aanpakken? Voor één keer geen opvoedingsexperten, maar ervaringsdeskundigen aan het woord! Stuur kort je ervaringen, contactgegevens én een foto en wie weet sta jij binnenkort in Libelle Mama!

Partner Content