5x kippenvelmomenten tijdens het concert van Beyoncé

Of je nu een fan bent of niet: er zijn maar weinig artiesten zo groots en inspirerend als Beyoncé. En dat wilden wij wel eens in levende lijve ondervinden. We kochten een ticket en lieten ons omverblazen. Vijf kippenvelmomenten op een rijtje.

De indrukwekkende kubus

Dat Beyoncé weet hoe ze een show in elkaar moet steken was meer dan duidelijk. Op het podium stond een gigantische kubus van achttien meter hoog, waarop doorheen de show indrukwekkende filmfragmenten afgewisseld werden met inspirerende quotes en live-beelden. De kubus liep als rode draad door de show, roteerde alle kanten op, schoof uit elkaar op de juiste momenten en zorgde ervoor dat je volledig mee was met het optreden.

Beyoncé

De uitzinnige fans

Nog voor het concert van start ging, voelde je de spanning stijgen. Zelfs als je niet helemaal mee bent met de Beyoncé-hype werd je meegezogen in de positieve sfeer die in het Koning Boudewijnstadion hing. Iedereen keek reikhalzend uit naar het moment waarop ‘Queen B’ op het podium zou verschijnen. Toen het moment aanbrak krijsten de fans het stadion bij elkaar, kwam elk haartje op onze armen overeind staan en konden ook wij enkele kreetjes niet langer onderdrukken.

Beyoncé

Show met een boodschap

Met het nieuwe album ‘Lemonade’ lanceerde Beyoncé haar manier om de huwelijksproblemen met haar man – en al even bekende rapper – Jay-Z aan te kaarten. Zonder taboe liet Beyoncé haar van haar meest fragiele kant zien. De boodschap die ze wil meegeven? Elke vrouw is een sterke vrouw en verdient met respect behandeld te worden. Niet alleen de nummers van het nieuwe album, maar ook de reacties van de fans bewijzen dat ze ruimschoots in geslaagd is.

Beyoncé

Klok van een stem

Volgens ons is er geen enkele artiest die het haar nadoet: uitzinnig dansen én foutloos zingen. Het stembereik en de stemcontrole van de topartieste zijn niet te evenaren. Terwijl ze het ene moment nog de ene danspas na de andere aan elkaar schudt, staat ze het volgende moment prachtig ingetogen én a capella het nummer ‘Irreplaceable’ te zingen. Hetzelfde deed ze bij het nummer ‘Love on top’, waarbij het hele stadion elk woord meezong. De wisselwerking tussen het publiek en de prachtige stem van Beyoncé zorgde voor menig vochtige oogjes.

Beyoncé

Water, water en nog eens water

Wat we niet snel zullen vergeten? Het slotstuk van de show. Tijdens het nummer ‘Freedom’ maakten Beyoncé en haar prachtige danseressen gebruik van een heuse vijver. In het begin van het nummer stapten de danseressen in formatie naar het water, op de hielen gezeten door Beyoncé. Wanneer het nummer losbreekt danst ze samen met haar danseressen de ziel uit haar lijf, het water spatte alle kanten op.  Terwijl we rond ons keken was het duidelijk: Zelfs de mensen die het tot dan toe op miraculeuze wijze nog even rustig hielden moesten buigen voor de popzangeres.

Beyoncé

Het besluit?

Voor ons stond gisteren een adembenemende, inspirerende popster. Iemand die jonge meisjes op een overtuigende manier de boodschap mee kan geven dat ze vooral moeten geloven in zichzelf en hun dromen moeten najagen, verdient meer dan een pluim. We kunnen niet anders dan zeggen: Die Beyoncé, da’s toch echt een straffe madam!

Beelden: Getty Images

Partner Content