5x zo ontvang je een compliment

Door De Redactie

Vandaag is het Complimentendag. Een dag waarop jij misschien wel wat extra fijne woorden te horen krijgt. Maar hoe ontvang je een compliment? Enkele tips.

Luister

We zijn snel geneigd om onmiddellijk te starten met het wegwuiven van de woorden. Of we beginnen al gauw met ontkennen. Luister naar wat de andere persoon je vertelt, laat degene die jou het compliment geeft eerst en vooral uitspreken.

Durven kijken

Kijk de persoon die jou het compliment geeft aan. Op die manier toon je dat je de woorden echt apprecieert en dat je oprecht luistert.

Start met bedanken

Om te laten zien dat je de woorden echt op prijs stelt, start je een antwoord met een bedanking. Zei de complimentgever dat je mooie laarsjes draagt? Start dan met “Dank je. Ik was er ook helemaal weg van toen ik ze zag staan in de winkel.”

Antwoord niet met: “Jij ook”

Een compliment is iets persoonlijks. Als je antwoordt met een “Jij ziet er ook goed uit”, lijkt het alsof je niet oprecht apprecieert wat de complimentgever net zei.

Ontken het niet

Denk maar aan het voorbeeld van de mooie laarsjes. Reageer niet met: “Oh vind je? Die heb ik al lang hoor.” Geniet van het gekregen compliment en bedank ervoor!

Bron: Goed Gevoel – Beeld: Getty Images

Las je deze artikels al?

Partner Content