9 weetjes over het huwelijk tussen prins Harry en Meghan Markle

Op 19 mei stapt prins Harry in het huwelijksbootje met zijn Meghan Markle. Met deze acht weetjes over de royal wedding ben ook jij royaal up-to-date!

1. Aanzoek tussen de kip en de patatten

We verdachten Prins Harry, tot voor kort één van ‘s werelds meest begeerlijke vrijgezellen, nu niet meteen van grote romantische gebaren. Maar zijn huwelijksaanzoek had wel iets spectaculairder gemogen. Hij ging op één knie zitten terwijl de twee lovebirds een kip aan het roosteren waren. Meghan was wél enthousiast. Zij liet de prins niet uitspreken en onderbrak hem met: “Mag ik nu ja zeggen?“.

2. Maar een ‘klein’ feestje

Kleine broer, kleiner huwelijk? Zo simpel is het natuurlijk niet, maar het klopt wel dat Prins Harry ‘slechts’ 600 gasten uitnodigt op zijn royal wedding, terwijl grote broer William er – hou je vast – 1900 op de gastenlijst had staan. Dit heeft alles te maken met het feit dat Prins William de troonopvolger is en dus ook politici en staatshoofden moest uitnodigen.

3. Bye bye selfies!

De Amerikaanse actrice Meghan Markle is vooral bekend uit de advocatenserie ‘Suits’. Maar de échte rol van haar leven begint na haar huwelijk met Prins Harry. En daar komen wat opofferingen bij. Markle verwijderde al haar accounts op sociale media, mag geen selfies meer maken en geen handtekeningen meer uitdelen. Het ergste? Eens ze mevrouw Harry is, mag ze hem geen kusjes of knuffels geven in het openbaar.

4. Paradepaardjes mét publiek

Het koppeltje trouwt op zaterdag 19 mei om 13 uur ‘s middags in de St. Georges Chapel. Na dat officiële moment zullen ze zich in een open koets laten rondrijden zodat zoveel mogelijk mensen kunnen meegenieten van hun geluk. We weten zelfs al de namen van de paarden die de koets zullen voorttrekken: Sir Basil, Tyrone, Storm en Milford Haven hebben de eer.

5. Niet zomaar een biscuit

Ook de lekkerste details rond het huwelijk worden vrijgegeven door het koninklijk huis. Zo weten we dat Meghan en Prins Harry een vlierbloesem- en citroentaart als huwelijkstaart kozen. De taart wordt versierd met verse bloemen.

6. Zeven anjers, zeven rozen?

In Meghans bruidsboeket zullen witte rozen, pioenrozen en vingerhoedskruid zitten. Traditioneel moet elke koninklijke bruid ook mirte in haar boeket hebben, maar of Meghan dit voorschrift gaat volgen is nog niet geweten.

7. De verlovingsring van Diana

Wat hij aan romantiek tekort kwam in het aanzoek, maakte Prins Harry goed met de verlovingsring. Hij ontwierp het kleinood zelf en verwerkte er diamanten uit z’n moeders juwelencollectie in, zodat Prinses Diana altijd bij hen is. De middelste steen liet Harry overkomen uit Botswana, waar hij z’n bruid beter leerde kennen. De verlovingsring wordt geschat op zo’n € 280.000. En dan moet de trouwring nog komen.

8. Bloemen noch kransen

De prins en zijn Meghan zullen geen broodrooster of duur servies cadeau krijgen. De twee vragen hun gasten geld te storten voor zeven kleine liefdadigheidsinstellingen. De twee tonen met deze vraag dat ze het hart op de juiste plaats hebben.

9. Meghan is me er eentje!

Hoe erg ze hun best doen om in het keurslijf te passen, het koppel heeft intussen al enkele Britse tradities doorbroken. Meghan is een gescheiden vrouw en dat zij hertrouwt met Prins Harry is een unicum. Dat ook de Queen, als hoofd van de Anglicaanse Kerk – waar hertrouwen na een scheiding delicaat is – naar het huwelijk komt, is helemaal uitzonderlijk.

Zaterdag 19 mei om 13u is het zover! Je kunt alles over de royal wedding hier op de voet volgen. Tot dan?

Lees meer:

Partner Content