Zo verliep het beslissingsmoment: welke ‘Blind Getrouwd’-koppels blijven samen?

Door Jolien Thieleman

Vijf weken na hun eerste ontmoeting aan het altaar nemen de ‘Blind Getrouwd’-koppels een belangrijke beslissing. Blijven ze samen, of kiezen ze ervoor om elk hun eigen weg te gaan?

In de vorige aflevering zagen we Jolien en Lenny beslissen over hun toekomst samen. Hoe dat afliep, lees je in dit artikel. Deze week is het de beurt aan Elke en Tim, Line en Victor, Annelies en Joris en Joke en Stijn om terug te gaan naar de plek waar ze elkaar voor het eerst zagen.

Elke en Tim

Doorheen de reeks zagen we hoe Elke en Tim langzaam maar zeker naar elkaar toegroeiden. Vijf weken na de start van het experiment vertellen ze elkaar of ze getrouwd willen blijven of niet.

Extra sprankel

“Meisjes plagen is liefde vragen, en dat plagen hebben we zeker genoeg gedaan. Ik ben dan ook van plan om dat te blijven doen. Ik wil graag met je getrouwd blijven, maar ik mis nog wel het juiste gevoel tussen ons. Ik geloof er wel in dat het nog gaat komen, als we de nodige rust terugvinden in ons eigen appartement. Van daaruit kunnen we verder kijken. Je bent een prachtig persoon en had me geen betere match kunnen inbeelden”, vertelt Tim in zijn brief.

“Ik had die vijf weken met niemand anders willen beleven”, bevestigt Elke. “Maar zoals bij jou, ontbreekt bij mij die extra sparkle die je nodig hebt om van vrienden over te gaan naar een relatie. Ik weet dat je mij op lange termijn heel gelukkig zou kunnen maken, en daarom wil ik nog uitzoeken of die gevoelens nog zouden komen. Ja, ik wil graag met je getrouwd blijven!”

Line en Victor

Line en Victor kwamen doorheen het experiment goed overeen. De huwelijksreis verliep iets stroever in het begin, maar ze leken hun kleine moeilijkheden snel te overwinnen. De twee bouwden overduidelijk een goede vriendschap op, maar zit er ook meer in voor hen?

Mooie dans

“Als ik naar je kijk, zie ik een vrouw die spontaan is en waar ik goed mee kan lachen. Om een lang verhaal kort te maken: ik vind je elke dag mooier en leuker en je wordt elke dag belangrijker voor mij. Ik wil die kleine stapjes blijven zetten en heel graag met je getrouwd blijven“, zegt Victor tegen zijn echtgenote.

“Tijdens de openingsdans zei ik: ik hoop dat we even dansend door onze toekomst mogen gaan”, vertelt Line. “Ik ben begonnen met een trage Weense wals, terwijl jij eerder een quickstep in je hoofd had. We zijn gestruikeld over elkaars voeten, maar ik vind nu dat we een mooie dans hebben neergezet. Ik ga m’n best doen om het tempo op te drijven, zodat we door de toekomst kunnen dansen.”

Annelies en Joris

Annelies en Joris hebben de voorbije weken heel wat ups en downs gehad, maar leken de moeilijke periode achter zich te laten. Zien ze nog een toekomst met elkaar, of gaan ze elk hun eigen weg?

Verschillende snelheden

“Ik vind je echt een straffe madam”, start Joris zijn brief aan Annelies. “Samen hebben we heel wat waters moeten doorzwemmen. We hebben ons opengesteld en ik zou niets liever willen dan samen met jou het avontuur verder te zetten, maar het voelt beter om niet getrouwd te blijven. Ik ben je wel enorm dankbaar: jij bent de reden dat ik mij terug durf open te stellen, en kan tonen wie ik echt ben.”

“Het was vrij snel duidelijk dat we op verschillende snelheden zaten. Ik heb geprobeerd mee te gaan op jouw snelheid, maar heb je niet kunnen bijbenen”, vult Annelies aan. “Ondanks het feit dat er zeker positieve momenten waren in ons avontuur, geef ik toe dat ik geen relationele klik voel. Daarom kies ik ervoor om niet verder te gaan als man en vrouw, maar ik wens je oprecht het allerbeste toe.”

Stijn en Joke

De klik tussen Stijn en Joke zat meteen goed. Stijn ging voluit voor zijn vrouw, terwijl Jokes gevoelens iets trager groeiden. Kiezen ze ervoor om getrouwd te blijven?

Stevige basis

“Ik kom heel graag thuis bij jou en apprecieer jou zo hard”, zegt Stijn tegen Joke. “Al die redenen zijn volgens mij een stevige basis om een relatie te kunnen opbouwen. Ik zie voor ons een hele mooie toekomst, en daarom zeg ik vandaag volmondig ‘ja’.”

Joke geeft toe dat haar gevoelens wat geduld nodig hadden om te groeien. “Maar dat apprecieer ik enorm, want dat zorgde ervoor dat ik mezelf kon zijn“, zegt ze. “Als je aan zo’n avontuur start, denk ik dat je altijd kunt zeggen: you win some, you lose some. Ik denk dat we vooral veel hebben gewonnen, en daarom zeg ik zeker ook ‘ja’ tegen het vervolg.”

Hoe gaat het nu met de koppels?

Volgende week ontmoeten de deelnemers elkaar en zien we hoe het hen enkele weken na het experiment vergaat. Ben jij ook zo benieuwd?

Beelden: VTM

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content