CANADA - JULY 01: (FILE PHOTO) Diana Princess of Wales celebrates her birthday in Canada (Photo by Tim Graham/Getty Images)On July 1st Diana, Princess Of Wales would have celebrated her 50th BirthdayPlease refer to the following profile on Getty Images Archival for further imagery. http://www.gettyimages.co.uk/Search/Search.aspx?EventId=107811125&EditorialProduct=ArchivalFor further images see also:Princess Diana:http://www.gettyimages.co.uk/Account/MediaBin/LightboxDetail.aspx?Id=17267941&MediaBinUserId=5317233Following Diana's Death:http://www.gettyimages.co.uk/Account/MediaBin/LightboxDetail.aspx?Id=18894787&MediaBinUserId=5317233Princess Diana - A Style Icon:http://www.gettyimages.co.uk/Account/MediaBin/LightboxDetail.aspx?Id=18253159&MediaBinUserId=5317233

Dit waren Diana’s laatste woorden volgens de brandweerman die haar probeerde te redden

Op 31 augustus 1997 stierf prinses Diana na een auto-ongeval in Parijs. 20 jaar na haar dood onthult de brandweerman, die haar probeerde te redden uit het wrak, de laatste woorden die Diana tegen hem zei. 

De Franse brandweerman Xavier Gourmelon was als eerste ter plekke bij het verongelukte wrak waar prinses Diana inzat. Nu, 20 jaar na de gebeurtenis, vertelt hij want er precies gebeurde die avond aan de Britse krant The Sun.

Laatste woorden

“Toen ik aan het wrak kwam, zag ik dat ze nog leefde omdat ze een heel klein beetje bewoog. Ik zag dat ze gewond was aan haar rechterschouder, maar zo ernstig zag dat er niet uit. Er was zelfs geen bloed te bespeuren. Haar ogen waren nog open toen ik Diana uit het wrak haalde”, vertelt brandweerman Xavier.

Toen Xavier haar uit het wrak haalde en op de brancard legde, hoorde hij Diana’s laatste woorden: “My God, what’s happened?” (Mijn god, wat is er gebeurd?). Na die woorden kreeg ze haar eerste hartstilstand. Xavier vertelt verder: “Ik diende meteen hartmassage toe en niet veel later ademde ze terug. Dat was voor mij een hele opluchting, want wat ik doe, is levens redden en dat dacht ik toen ook gedaan te hebben. Ik was ervan overtuigd dat zij het zou halen, want ze in de ambulance weggereden werd, leefde ze nog. Later bleek dat ze in het ziekenhuis overleden is. Ik was daar echt niet goed van.”

Xavier voegde er ook nog aan toe dat hij op de moment zelf niet wist dat het om prinses Diana ging. Dat bleek pas later als hij het nieuws hoorde.

Bron: littlethings.com

Lees nog meer over prinses Diana:

 

 

 

Partner Content