Een bezoekje waard: 3 nieuwe beren op het Domein van de Grotten van Han

Wie eind juni een tripje naar de Grotten van Han gepland heeft, zal aangenaam verrast worden. Het berenbos op het domein krijgt op 27 juni namelijk drie nieuwe bewoners! 

Jonge mannetjes

Na een lange en vermoeiende tocht van zo’n 1.200 km zijn deze maand drie nieuwe beren aangekomen op hun nieuwe woonplaats op het Domein van de Grotten van Han. De mannetjes zijn anderhalf jaar oud en komen uit Zweden en Denemarken. Ze wegen tussen de 66 en 80 kilo, wat best indrukwekkend is, aangezien beren bij de geboorte amper meer wegen dan een eekhoorntje!

Voornaam

De komende dagen worden de drie jonge beren van dichtbij opgevolgd om hun gedrag, speciale trekjes en grappige reacties te observeren. Aan de hand daarvan wordt een voornaam gekozen die perfect aansluit bij hun karakter! Vanaf 27 juni kun je ze zelf gaan bewonderen, want dan mogen de jonge beren uit quarantaine en zijn ze te zien in het berenbos op het Domein van de Grotten van Han.

Beschermde diersoort

Wist je trouwens dat de bruine beer geen bedreigde, maar wel een beschermde diersoort is? Er leven momenteel zo’n 18.000 bruine beren in Europa, maar hun territorium wordt alsmaar kleiner door de groeiende beschaving. In het wild kun je deze impressionante dieren nog terugvinden in Italië, Slovenië en Roemenië. In de bergachtige Karpaten leeft meer dan de helft van alle bruine beren.

Beeld: Grotten van Han

Lees ook:

Partner Content