Geen airco in de auto? Zó zorg je dat het toch koel blijft

Door De Redactie

Moet jouw auto het stellen met een klein beetje ventilatie in plaats van airconditioning? Zo houd je het toch een beetje koel in de auto!

Het raam openzetten, lijkt de meest effectieve oplossing, maar daarmee haal je juist de warme lucht naar binnen. Er zijn gelukkig wel oplossingen om de temperatuur niet te laten stijgen in de auto.

Ramen

Een snelle oplossing om de temperatuur in de auto te laten dalen, is door een grote bak met ijsblokjes op de grond zetten. Zorg dat de bak niet te vol is, want een waterballet in je auto is nou ook weer niet wat je wilt. Wil je tóch het raampje open zetten? Zorg dan wel dat je de juiste ramen openzet. Wanneer je het raam rechtsvoor openzet, zet dan ook het raam linksachter open zodat de lucht kan circuleren.

Ventilatieroosters

We kennen allemaal de truc met een fles ijswater voor een ventilator, maar dit kun je ook in het klein gebruiken in je auto. Door natte washandjes of theedoeken mee te nemen in de auto en over de ventilatieroosters te leggen, wordt de lucht wat koeler. Het dashboard van een auto is meestal zwart en dat trekt de warmte alleen maar meer aan. Door witte (hand)doeken op het dashboard te leggen, warmt dit gedeelte van de auto in ieder geval een stuk minder op.

Lees ook:

 

Partner Content