Hartverwarmende VIDEO: 98-jarige Ada trekt in bij zoon om voor hem te zorgen

Door Isabelle Ignoul

Foto: Liverpool Echo

Ada, een 98-jarige vrouw uit Liverpool is bij haar zoon, die in een rusthuis verblijft, ingetrokken om voor hem te kunnen zorgen. “Want moeder ben je voor het leven”, zegt de vrouw. Dit warme bericht wordt ondertussen wereldwijd opgepikt door de media.

Levenslang moeder

Twee jaar geleden trok de 80-jarige Tom naar een rusthuis, omdat hij speciale zorg nodig had. Ondertussen kreeg hij er het gezelschap van zijn 98-jarige moeder, die mee verhuisde om voor hem te kunnen blijven zorgen. “Moeder ben je voor het leven”, zegt de kranige Ada terecht.

Samen TV-kijken

De twee zijn onafscheidelijk en spelen samen spelletjes en kijken naar hun favoriete TV-serie. Ada: “Elke avond ga ik hem goeienacht wensen in zijn kamer en ’s ochtends sta ik er weer om hem goeiemorgen te wensen. Als ik naar de kapper ga, zit hij voor het raam op mijn terugkeer te wachten. Dan strekt hij zijn armen uit en geeft hij me een dikke knuffel.”

Ontroering

Tom is erg blij met zijn moeder zo dicht bij hem. En ook de directeur van het zorgtehuis en het personeel zijn ontroerd door zoveel moederliefde: “Het is ontroerend én zeldzaam om te zien hoe close die twee zijn. Het komt niet vaak voor dat moeders samen met hun kind hier terechtkomen, dus willen we de tijd die hen samen nog rest zo mooi mogelijk maken.”

[sm-video-embed][/sm-video-embed]

Bron: vrt.be

Meer leuk en hartverwarmend nieuws lees je hier:

 

Partner Content