IKEA SLADDA fiets

IKEA gaat nu ook fietsen verkopen

Door De Redactie

IKEA breidt zijn imperium verder uit: naast meubels, voeding, papierwaren en woonaccessoires kun je er binnenkort ook fietsen kopen. De verkoop zou in de loop van augustus 2016 starten.

SLADDA fiets

De SLADDA fiets, nu al bekroond met de prestigieuze ‘Red Dot: Best of the Best’ prijs, is een bijzondere verschijning. De fiets zonder ketting heeft een lichtgewicht aluminium frame en is verkrijgbaar ‘op zijn IKEA’s’ met een heel gamma aan accessoires. Verrassend aan deze fiets? Het ontwerp is volledig unisex. De fiets kost 499 euro voor IKEA FAMILY leden en 699 euro voor niet-leden en is voorlopig enkel beschikbaar in Nederlandse filialen.

SLADDA fiets – IKEA

SLADDA fiets IKEA
SLADDA fiets IKEA

Fiets voor iedereen

IKEA wil op deze manier een duurzame en actieve levensstijl voor mensen in de stad stimuleren.  Omdat meer en meer mensen leven in de stad, is het belangrijk dat er efficiënt met ruimte en vervoer wordt omgegaan. In stedelijke gebieden kan de fiets, volgens IKEA, de auto voor 80% vervangen. Bovendien is de fiets ontwikkeld om zo gebruikersvriendelijk mogelijk te zijn. Zo heeft de SLADDA geen ketting maar een aandrijfriem, een dubbele laklaag en twee automatische versnellingen. “SLADDA is als een tablet met apps, je kan eindeloos accessoires toevoegen om het gebruiksgemak te verhogen.” vertellen Oskar Juhlin, Jan Puranen en Kristian Eke van designstudio Veryday.

Bron: IKEA, beeld: Reporters & IKEA 

Lees ook:

Partner Content