Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Kattenbaasjes opgelet: aanslagreiniger van de Action is giftig

Door Jolien Thieleman

Heb je onlangs een groene aanslagreiniger gekocht uit de Action? Let dan goed op, want hij blijkt levensgevaarlijk te zijn voor katten. De dieren likken het goedje op en lopen vervolgens brandwonden op die zelfs dodelijk kunnen zijn.

Het gaat om de ‘Green Boots‘ aanslagreiniger, en die blijkt niet alleen schadelijk te zijn voor katten, maar ook voor mensen. Dat zegt een onderzoek van het Nederlandse tv-programma ‘Radar’.

Giftige stof

Het actieve bestanddeel in de aanslagreiniger is een oplosbare stof die levende cellen beschadigt door verbranding. “De giftige stof is onverdund. Het is daarom ook absoluut gevaarlijk voor mensen en beschadigt direct levend weefsel als je het binnenkrijgt”, zegt hoogleraar Ronette Gehring van de universiteit van Utrecht. Gebruikers worden aangeraden om direct te spoelen met water als ze het middel op hun huid krijgen.

Product blijft in de rekken

Een woordvoerder van Action laat weten dat ze de verpakking van het product zullen aanpassen met een extra waarschuwing, maar dat het product wel in de rekken blijft liggen. “Mensen moeten op hun huisdier letten als ze het product gebruiken. Hun kat kunnen ze dan beter binnenhouden,” luidt het.

Lees meer:

Partner Content