Getty Images

Koffie zonder klagen: een positieve sfeer op de werkvloer

Vanaf maandag start de actie ‘Koffie zonder klagen’. Vanaf dan is het de bedoeling dat je positieve pauzemomentjes creëert samen met je collega’s. Want geef toe, dat eeuwige geklaag aan de koffiemachine is toch zo deprimerend!

Gezellige momentjes dankzij ‘Koffie zonder klagen’

Nog al te vaak zijn pauzes met je collega’s of koffietjes met vrienden en kennissen het moment om te klagen en zagen. Die ene verantwoordelijke die je steeds op de hielen zit, die ene klant die telkens weer belt met dezelfde vragen of die ene vriendin die niet kan stoppen met praten over wat er allemaal fout gaat in haar relatie. Daar wil de actie ‘Koffie zonder klagen’ iets aan doen.

Hoe maak jij het verschil?

Neem het initiatief en maak van een pauzemoment een gelegenheid om iets positiefs te vertellen. Vertel over een leuke serie die je zag, een fijn moment dat je meemaakte of haal een mooie herinnering naar boven.

Het kan ook ideaal zijn om elkaar te helpen. Volgens psychiater Dirk De Wachter is het de uitgelezen kans om een constructief en positief gesprek te hebben, zo vertelde hij bij Radio 2. “Het is goed om over je problemen te praten en ze te delen met anderen, maar dat is nog iets anders dan klagen. Als je er samen iets aan probeert te doen, werkt dat verbindend en oplossingsgericht.”

Download hier de affiche van de actie en hang ‘m op in de keuken van je werkplaats. De actie start op Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar, en loopt tot de Week van het Werkgeluk (21/09/2020 – 27/09/2020).

Las je deze artikels al?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content