Koppel moet geadopteerde zoon teruggeven nadat biologische moeder haar bedenkt

Toen Manish en Michaël uit Schaarbeek vernamen dat ze ouders gingen worden van een zoontje nadat een vrouw haar zoon had opgegeven voor adoptie, zagen ze hun vurige kinderwens in vervulling gaan. Maar na 15 maanden komt daar nu abrupt een einde aan.

Vanaf dag vijf

In april 2016 stemde een zwangere vrouw via een adoptiehuis in Antwerpen toe haar baby af te staan aan het koppel. Vijf dagen na de geboorte vond het jongetje een nieuwe thuis bij het stel.

Baby Manaël. Beeld: Facebook

De vrouw tekende een formele toestemming bij een notaris. Het kindje Manaël genaamd was toen drie maanden. Maar in februari van dit jaar, toen Manaël tien maanden oud was, kregen ze te horen dat de biologische moeder zich bedacht had en haar zoon terug wilde.

Een rechter die zich in juni dit jaar over de zaak boog, gaf de biologische moeder gelijk en ook in beroep trokken de twee mannen aan het kortste eind: Manaël moet terug naar zijn biologische moeder.

Manish en Michaël

Kinderdroom kapot

De grond zakte vanonder Manish en Michaël hun voeten en na 15 maanden Manaël te hebben opgevoed moeten ze het jongetje terug afstaan.  Het koppel laat via een speciale Facebookpagina weten: “We voeden onze zoon nu al vijftien maanden op, sinds hij vijf dagen oud was. De enige familie die hij kent, zijn wij. Hij is aan ons gehecht. Hem van ons wegnemen kan zijn mentale gezondheid schaden.”

Het stel heeft het verhaal naar buiten gebracht om andere adoptieouders te waarschuwen. “Zolang de adoptie niet officieel is, hebben adoptieouders heel weinig rechten.”

 

Lees ook:

 

Partner Content