‘Liefde voor Muziek’: dit zijn de eerste namen voor het vierde seizoen

Door Jolien Thieleman

Na vier succesvolle seizoenen van ‘Liefde voor Muziek’ pakt VTM in de lente van 2019 uit met een vijfde. Binnenkort vertrekken alvast Bart Kaëll, Laura Tesoro en Stef Kamil Carlens op muzikale reis om elkaars repertoire onder handen te nemen.

‘Liefde voor Muziek’ scoort elk seizoen opnieuw monsterhits die nog maandenlang blijven hangen. Na onder andere Stan Van Samang, Niels Destadsbader, Dana Winner en Isabelle A is het dit jaar de beurt aan een nieuwe lading artiesten om een nieuwe versie van elkaars nummers te maken.

Spannend avontuur

Bart Kaëll (58) scoorde zijn eerste hit ‘La Mamadora’ al in 1986. Hierna bracht hij een resem nummers uit die zowat iédereen kent, denk maar aan ‘De Marie-Louise’ en ‘Zeil je voor het eerst’. “Ik kijk enorm uit naar dit spannende avontuur”, vertelt Bart aan Het Laatste Nieuws. “Muziek maken is het schoonste wat er bestaat. Dat straks mogen doen met een hele reeks fantastische collega-muzikanten in Vlaanderens belangrijkste muziekprogramma vind ik een hele eer. Ik ben ook zeer benieuwd naar wat ze met mijn liedjes gaan doen. Ik kan niet wachten om mijn koffers te pakken.”

https://www.instagram.com/p/Bnof6OuFXa4/?hl=nl&taken-by=bart_kaell

Leuke ervaring

Laura Tesoro (22) heeft ondanks haar jonge leeftijd al heel wat mooie muzikale verwezenlijkingen op haar cv staan. Zo speelde ze de hoofdrol in de musical ‘Annie’, werd ze finaliste in ‘The Voice’ en behaalde ze een mooie tiende plaats op het Eurovisiesongfestival met haar nummer ‘What’s The Pressure’. “Ik leef voor muziek. Als ik dan ook nog eens aan de slag mag gaan met de muziek van artiesten naar wie ik opkijk, dan wordt dat een bijzonder leuke ervaring. Maar ik probeer er nog even niet aan te denken dat ik het resultaat ook voor hen zal mogen presenteren”, lacht ze.

https://www.instagram.com/p/Bm_bKdFnvdK/?hl=nl&taken-by=lauratesoro

Recept voor een betere wereld

Ook Stef Kamil Carlens (48) zal zijn inspiratie loslaten op de nummers van zijn collega’s. Zelf neemt hij zijn muzikaal werk van Zita Swoon en dEUS mee, waar hij de bezieler van is. “Muziek van zoveel stijlen verenigd, het is bijna een recept voor een betere wereld. Er is geen betere manier om een ander te begrijpen dan door een tijdje in zijn schoenen te staan”, vindt hij.

https://www.instagram.com/p/BlYa66JjXXn/?hl=nl&taken-by=stefkamilcarlens

‘Liefde voor Muziek’ wordt in het vroege voorjaar van 2019 opgenomen. VTM zal het programma vervolgens uitzenden in de lente. Wanneer de volgende artiesten voor dit seizoen bekend worden gemaakt, is nog niet geweten.

Coverbeeld: VTM

Lees ook …

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content