Marieke ‘Wielemie’ Vervoort (40) in intieme kring overleden

Door Jolien Thieleman

Marieke Vervoort, ook wel bekend als Wielemie, is gisterenavond in intieme kring overleden. De 40-jarige rolstoelatlete koos voor euthanasie.

Inspiratiebron voor velen

Marieke was een inspiratie voor velen. Ze leed al jaren aan een ongeneeslijke spieraandoening, maar nam twee keer deel aan de Paralympische Spelen en won er verschillende medailles. Ze ging door en maakte het mooiste van haar leven, ondanks de vreselijke pijn die ze dagelijks voelde.

Sereen heengaan

Volgens één van haar artsen Wim Distelmans, kankerspecialist en voorvechter van het recht op euthanasie, verliep haar heengaan zeer sereen. “Marieke is vredig gestorven in intieme kring, nadat alle vrienden en kennissen afscheid hadden genomen”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “Het was haar ultieme wens. En ik heb haar dat jaren geleden beloofd, dat als het zover was, dat we haar gingen helpen. Ze is gegaan op z’n Mariekes. Met een ‘dafalganneke’, zo noemde ze altijd een glaasje bubbels. Het was cava, geen champagne, ze dronk dat liever.”

De Stad Diest, haar thuisstad, heeft een rouwregister geopend. Wie wil, kan Marieke op 28 oktober tussen 18 uur en 20 uur een laatste groet brengen in Hof te Rhode, Rodestraat 7 in Diest.

Coverbeeld: Getty Images

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content