© Hasbro

De grote Monopoly-verkiezingen: wat wil jij lezen op de nieuwe kaarten?

Door Diny Thomas

Het is vandaag World Monopoly Day, en dat viert Hasbro met de grote Monopoly-verkiezingen! De spelgigant gaat op zoek naar nieuwe Algemeen Fonds-kaarten en jij kunt mee stemmen. 

Weg met schoonheidswedstrijden

Monopoly bestaat al 85 jaar. Dat wil zeggen dat al bijna een eeuw lang mensen rond de tafel verzamelen om bekende straten te kopen, geld te verdienen of in de gevangenis te vliegen. Om dan nog maar te zwijgen over de Algemeen-Fondskaarten. Sprong jij ook een gat in de lucht als je 10M kreeg omdat je tweede werd in een schoonheidswedstrijd?

Maar als we eerlijk zijn, is een schoonheidswedstrijd toch echt niet meer van deze tijd? Hasbro is het daar helemaal mee eens en frist daarom alle Algemeen Fonds-kaarten op. Geen doktersrekeningen of lijfrentes meer. Wat dacht je van ‘Je helpt je buurvrouw met haar boodschappen’ of ‘Je bent vrijwillig huiswerkbegeleider’?

Stembrief

De zestien nieuwe kaarten moeten een afspiegeling van de samenleving anno 2021 zijn. En wie weet dat beter dan het volk? Daarom houdt de spelgigant van 19 maart tot 9 april verkiezingen. Ga jij stemmen?

Een leuk detail: om alles nog wat officiëler te maken, liet Hasbro een stembrief achter in de brievenbussen van de bewoners van alle Monopoly-straten in België. Denk maar aan de Nieuwstraat in Brussel, of de Oostendse Kapellestraat. Al hopen ze natuurlijk dat alle Monopoly-fans van zich laten horen.

Stemmen voor deze verkiezingen kan vanaf World Monopoly Day (19 maart) tot 9 april 2021. Het nieuwe Monopoly-bordspel, met de moderne Algemeen Fonds-kaarten, zal vanaf dit najaar te koop zijn voor € 29,99. 

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content