Vintage toned, low key image of a young boy, making a campfire in the nature as the sun sets down.

Nachtspel op kamp iets té realistisch: tiener in paniek naar het ziekenhuis

Het fameuze nachtspel, het blijft een van de hoogtepunten tijdens het jeugdkamp. Spanning, een beetje angst en avontuur, het hoort er allemaal bij. Maar de leiding van het Rode Kruiskamp van de afdeling Kuringen had het spel misschien iets te enthousiast voorbereid.

Paniek uitgebroken

Er werd een ontvoering nagebootst: zo levensecht, dat er paniek is uitgebroken. Een meisje van veertien moest daarop naar het ziekenhuis omdat ze hyperventileerde.

“Als ouders zijn we niet op de hoogte gebracht tot het einde van het kamp”, klaagt een ouder van een veertienjarige deelnemer aan. Rode Kruis Vlaanderen bevestigt dat iemand werd afgevoerd naar het ziekenhuis. “We onderzoeken wat er precies is misgelopen”, reageert An Luyten van Rode Kruis Vlaanderen.

Het is maar een spel

“Leiders moeten altijd duidelijk maken dat het maar om een spel gaat”, zegt pedagoog Pedro De Bruyckere aan VTM nieuws. “Jongeren zijn heel hard bezig met wat er in de wereld gebeurt en jammer genoeg gebeuren er vaak angstaanjagende dingen. Dat kan dus voor paniek zorgen.

” Langs de andere kant houden jongeren wel van angstaanjagende spelletjes en van wat horror. Niets leukers dan griezelverhalen vertellen rond het kampvuur of een dropping. Griezelen behoort ook tot de leefwereld van jongeren, denk maar aan Harry Potter. Zolang ze goed beseffen dat het niet echt is.”

(Bron: VTM nieuws, HLN)

Lees verder:

Partner Content