‘Over Winnaars’: Esmee gaat voor een fysieke én mentale uitdaging tijdens zware obstakelrun

Door Jolien Thieleman

Na Pieter en Kathy stelt Koen Wauters ons in ‘Over Winnaars’ voor aan de 30-jarige Esmee, een straffe dame die stilaan rechtklautert na een moeilijke periode.

Donkere tijd

Esmee kreeg af te rekenen met donkere dachten, anorexia en terugkerende depressies, wat haar tot een zelfmoordpoging dreef in 2013. Gelukkig overleefde ze die, maar ze draagt er vandaag nog steeds zware fysieke gevolgen van. Ze heeft last van chronische pijn, beperkte mobiliteit in haar rug en voeten en ze is vaak aangewezen op een rolstoel. Zelfs lopen kost haar ontzettend veel moeite.

Bikkelharde uitdaging

Esmee is vastberaden om haar leven terug op de rails te krijgen. Zó vastberaden dat ze samen met Koen Wauters de uitdaging aangaat om mee te doen aan een obstakelrun. “Toen ik het idee van Esmee hoorde, dacht ik: dit is te hoog gegrepen”, reageert Koen Wauters. “Zo’n race is bikkelhard voor wie over al zijn mogelijkheden beschikt, laat staan voor iemand die fysiek nog een hele weg af te leggen heeft.”

Op weg naar IJsland

Maar Esmee is er steevast van overtuigd: ze gáát ervoor. Ze bijt zich vast in een loodzware training en samen met Koen en coach Frédérique reist ze af naar IJsland voor de beproeving van haar leven. Ondanks de barkoude wind, gevaarlijke ijsplekken en het beperkt daglicht gaat ze de ongelooflijke fysieke en mentale uitdaging aan. Zal ze erin slagen om van haar droom een overwinning te maken?

over winnaars

‘Over Winnaars’, vanavond om 20u35 bij VTM.

Beelden: VTM

Meer straffe verhalen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content