Geweldig nieuws uit Pairi Daiza: bedreigde neushoornbaby geboren!

Door Jolien Thieleman

Dierenpark Pairi Daiza heeft fantastisch nieuws, want in de vroege uurtjes van maandag 25 november is er een neushoornbaby geboren! Het is een jongetje en verkeert, net zoals mama Madiba, in uitstekende gezondheid.

In de wolken

Na een zwangerschap van 16 tot 18 maanden beviel Madiba van haar eerste jong. Al snel na de geboorte stond de baby recht en begon hij te zogen bij zijn moeder. Dat is belangrijk, want de eerste weken van het leven van een kleine neushoorn zijn cruciaal. Daarom worden moeder en baby ook bijgestaan door de teams van het neushoorndepartement én de hoofddierenarts van Pairi Daiza.

Met uitsterven bedreigd

De zuidelijke witte neushoorn is een soort die door stroperij in acuut gevaar verkeert. Pairi Daiza neemt actief deel aan een kweekprogramma om het uitsterven van deze soort te vermijden. Dat was ooit bijna het geval, toen er nog maar 200 exemplaren in leven waren. De populatie is sindsdien opnieuw gestegen, maar toch loert de dreiging van stropers om de hoek. Die slachten de dieren af voor hun hoorn. In 2017 alleen al waren dat er meer dan 1000.

Extra leuk nieuws

Élke geboorte telt dus. Daarom is het extra leuk dat Pairi Daiza nog een tweede kalfje verwacht: neushoorn Ellie is hoogzwanger en zal nog voor het einde van dit jaar bevallen.

Binnenkort huppelen er dus twee vrolijke neushoornbaby’s rond in Pairi Daiza!

neushoornbaby

Bron en beelden: Pairi Daiza

Meer babynieuwtjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content