Prins Harry en Meghan Markle maken de naam van hun zoontje bekend

Door Jolien Thieleman

Twee dagen na de geboorte op 6 mei 2019, hebben prins Harry en Meghan Markle de naam van hun eerste kindje bekend gemaakt.

Archie Mountbatten-Windsor

Na het officiële fotomoment waarop Harry en Meghan hun zoontje aan de wereld voorstelden, verklappen ze nu de naam van hun kleine spruit. Het jongetje luistert naar de naam Archie, voluit Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Mountbatten-Windsor is de officiële familienaam van prins Harry.

https://www.instagram.com/p/BxNQKGoHdAt/

Voor zijn naam komt geen ‘prins’ te staan. De reden hiervoor werd vastgelegd door koning George in 1917: “De achterkleinkinderen van de regerende koning of koningin ontvangen geen titel als prins of prinses, met uitzondering van de kinderen van de oudste zoon van de prins van Wales.” En dat is prins George, het zoontje van William en Kate, dus. Omdat de Queen graag wou dat de andere kinderen van het koppel dezelfde titel kregen, maakte ze een uitzondering voor prinses Charlotte en prins Louis. Het zoontje van Harry en Meghan zal later waarschijnlijk worden aangesproken met ‘Lord’ of ‘Earl’.

https://www.instagram.com/p/BxNBHHchfUM/

Lief karakter

“Het ouderschap is geweldig“, vertellen de kersverse ouders. “En hij heeft zelfs al een beetje haar! We kunnen niet wachten om tijd door te brengen met hem terwijl hij opgroeit.” Volgens Meghan is de baby erg rustig. “Hij is kalm, met een lief karakter. Het is gewoon magisch. Ik heb nu de twee beste mannen ter wereld.”

Het koppel probeert nu nog uit te vissen op wie de baby het meeste lijkt, maar volgens  Harry is het kindje op korte tijd al veel veranderd. “Iedereen zegt dat baby’s zoveel evolueren in de eerste twee weken. Om te zien op wie hij het meeste lijkt, gaan we gewoon zien hoe hij verandert.”

Traditie

Bij de geboorte van een royal baby wordt de naam traditioneel pas later bekend gemaakt. Dat was ook het geval bij de drie kinderen van prins William, Harry’s broer, en zijn vrouw Kate Middleton. Bij prins George (5) en prinses Charlotte (4) wachtte het koninklijke koppel twee dagen, bij hun jongste telg prins Louis (1) waren dat er vier. Prins Charles en prinses Diana maakten de naam van William een week later bekend en de Queen wachtte zelfs een maand bij de geboorte van Charles. De Queen is altijd de eerste die de naam te horen krijgt, voor het aan de rest van de wereld wordt verteld.

Beelden: Getty Images

Meer royalty:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content