Vanaf vandaag roze ‘Bobette’-sleutelhangers voor vrouwelijke bestuurders

Vanaf vandaag is de kans groot dat je als vrouwelijke bestuurder een roze Bobette sleutelhanger krijgt wanneer je safe blaast tijdens een alcoholcontrole. Dat meldt Gazet van Antwerpen. Toch is er nu al heel wat commotie rond de sleutelhanger.

Discriminatie

Voorlopig delen slechts enkele politiezones in Oost-Vlaanderen de vrouwelijke variant van het bekende gele gadget uit. Onlangs kreeg korpschef van de politiezone Geraardsbergen/Lierde Jurgen De Landsheer de opmerking dat vrouwen achter het stuur als beloning voor hun verantwoordelijk gedrag een mannelijke sleutelhanger krijgen. De Landsheer tegen Gazet van Antwerpen: “Dat is eigenlijk discriminerend en daarom hebben we besloten om voortaan ook een ‘Bobette’-sleutelhanger uit te delen.”

Commotie

De actie is ondertussen opgepikt door verschillende politiezones in Oost-Vlaanderen. “Zo zetten we verantwoordelijke vrouwelijke bestuurders in de kijker. Als ze negatief blazen tijdens een controle, krijgen ze een flashyroze Bobette-sleutelhanger.”

Toch is er al heel wat commotie rond de actie. Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) is niet te spreken over het initiatief. “Het is een gedeponeerd merk en dat zorgt voor verwarring. Op die manier kan iedereen een sleutelhanger op de markt brengen.”

Bron: Gazet van Antwerpen

Foto: Lokale politie

Lees ook:

Partner Content