Sabine Hagedoren openhartig: “Collega’s wisten niet dat m’n man ziek was”

Weervrouw Sabine Hagedoren hield de ziekte van haar overleden man Jurgen jarenlang stil. Dat vertelt ze volgende week dinsdag zelf in de eerste aflevering van het Eén-programma Die Huis.

Tv-maker Eric Goens ontvangt opnieuw Bekende Vlamingen voor een openhartig verblijf in Die huis. Deze keer verblijven de gasten in Zuid-Afrika. Een speciale plaats voor Sabine Hagedoren, z’n eerste gesprekspartner.

Sabine Hagedoren was twaalf jaar lang gelukkig getrouwd met Jurgen. Samen met hem kreeg ze twee kinderen. Het verlies van haar man in juli vorig jaar kwam dan ook als een harde klap. Jarenlang had Jurgen gevochten tegen z’n ziekte, met de dichte steun van zijn vrienden en familie. Sabine zelf wou absoluut niet dat haar collega’s op de hoogte waren van de situatie. Ze had daar een heel duidelijke reden voor.

Ik wilde niet de vrouw zijn van wie de man heel ziek is

“Op het werk ben ik het maar gaan zeggen een paar weken voor Jurgen gestorven is. Ik wilde dat niet zeggen. De dagen dat ik ging werken, was ik met mijn werk bezig. Ik wilde een deel van het geheel zijn, niet die vrouw van wie de man heel ziek is. Mijn vrienden wisten het, op het werk niet. Daardoor kun je nog gewoon onnozel zeveren op de middag, anders gaan die zich misschien inhouden, dat is precies wat ik niet wilde. Je hebt zuurstof nodig, daar haalde ik mijn zuurstof. Op die manier kon ik het volhouden, voor mij werkte dat.”

Het openhartige verhaal van Sabine Hagedoren kun je volgende week dinsdag op Eén bekijken. Ze bezoekt ook Napier Vineyards op haar huwelijksverjaardag, want daar wordt de favoriete wijn van haar man gemaakt. Steevast prachtige en integere televisie!

Bron: De Standaard – Beeld: VRT

Lees ook zeker deze nieuwe artikels:

Partner Content