Schattig koalaatje geboren in ZOO Antwerpen

Door De Redactie

Er gebeurde iets moois in de ZOO van Antwerpen: een kleine koalababy kwam eens lief naar buiten loeren.

Hoe schattig is dit? Deze joey werd op 3 juni ter wereld gebracht, maar bleef de voorbije zes maanden vooral heerlijk warm in de buidel van mama Guwara. Nu hij regelmatig eens komt piepen, lijkt hij stilaan klaar te zijn om op mama’s rug te kruipen.

Gevaarlijke geboorte

De geboorte van een koala is niet zonder gevaar. Gemiddeld 34 tot 36 dagen na de bevruchting wordt het kleintje geboren als naakte, blinde en dove mini-versie van zijn ouders. De koalababy weegt op dat moment slechts 1 gram en is dan maar 2 centimeter groot. Hij legt dan de gevaarlijke weg af van de lichaamsopening naar de buidelopening. Eens binnen, klemt hij zich vast aan de tepel. Pas na zes maanden in de buidel is het kleintje helemaal klaar om naar buiten te piepen. Een paar maanden later verlaat hij de buidel en toont hij zich helemaal, in al zijn glorie.

Heuglijk nieuws voor Zoo Antwerpen

Vader Omaroo stierf helaas een tijdje terug. Daarom is de geboorte van deze kleine sloeber heuglijk nieuws. De naam moet nog gekozen worden, maar zal sowieso beginnen met de letter ‘s’. Dat geldt voor alle baby’s die in 2017 in ZOO Antwerpen ter wereld kwamen.

Bronnen: zooantwerpen.be & youtube.com

Ook over dieren:

Partner Content