Tijn van nagellakactie Nederlandse ‘Music for Life’ overleden

Je herinnert je vast en zeker Tijn nog wel. De zesjarige zette op z’n eentje een nagellakactie op voor de Nederlandse versie van ‘Music for Life’. Radiozender 3FM maakte vandaag bekend dat de jongen overleden is. 

Tijdens de kerstperiode vorig jaar haalde Tijn nog 2,5 miljoen euro op door nagels te lakken. Dat deed hij in het kader van ‘Serious Request’, de Nederlandse versie van ‘Music for Life’. Hij groeide uit tot nationale held van Nederland.

Andere zieke kinderen helpen

Tijn leed zelf aan terminale hersenkanker. De dokters gaven hem niet meer dan een jaar te leven, maar dat hield hem niet tegen om zelf een actie op poten te zetten om andere zieke kinderen te helpen. Hij doopte de actie ‘Lak aan’ en kreeg iedereen zover om nagellak te dragen voor het goede doel. In minder dan een week tijd bracht hij in z’n eentje 2,5 miljoen euro bij elkaar.

Sinds zijn optreden ging het al bergaf met Tijn’s gezondheid. Net na Kerstmis moest Tijn opnieuw bestralingen ondergaan. Maar de behandelingen mochten jammer genoeg niet baten.

Rust zacht, Tijn.

Bron: De Standaard

Lees ook:

Partner Content