Colleagues in planning meeting in high tech office

‘Topless’ vergaderen: het is niet wat je denkt

Door Diny Thomas

‘Topless’ vergaderen is hip! En dan hebben we het niet over de letterlijke betekenis van het woord, maar wel over vergaderen zonder laptops of smartphones aan tafel. 

Vergaderingen kunnen behoorlijk saai zijn, en dan durf je al eens sneller op je smartphone te kijken. Al was het maar om op de hoogte te blijven van de brexit, of om een berichtje naar je vriendin of kinderen te sturen. Maar dan is de kans groot dat achteraf aan een collega moet vragen wat er precies gezegd werd.

Smartphones leiden af, ook op momenten dat het eigenlijk niet zou mogen. Om dat probleem aan te pakken, is in steeds meer bedrijven het ‘topless’ vergaderen de nieuwe norm: geen laptop aan tafel, en ook geen smartphone.

De voordelen

De voordelen van ‘topless’ vergaderen zijn niet ver te zoeken:

  • je bent minder snel afgeleid, waardoor je veel meer oppikt van de vergadering.
  • het overleg gebeurt heel wat efficiënter.
  • je toont respect. Als je de hele tijd op je smartphone ligt te tokkelen, geef je al snel de indruk dat de rest niet belangrijk is.

Niet zonder slag of stoot

Het is een trend die steeds populairder wordt, ook in ons land. Maar dat lukt niet altijd zonder slag of stoot, want laptops en smartphones zijn gewoonweg niet meer weg te denken uit het leven. Heel veel mensen kunnen gewoon niet zonder.

Dat komt deels ook omdat de smartphone iets dwangmatigs heeft. Als hij op tafel ligt, dan kijken we. We hebben gewoon de neiging om te grijpen.

Wat denk je? Voortaan ‘topless’ vergaderen om los te komen van al die schermpjes waar we zo verslingerd aan zijn?

Bron: VRT – Beeld: Getty Images 

MEER LEZEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content