Romantic couple relaxing together on summer beach vacation in Lanai, Maui, Hawaii, USA

Op vakantie gaan zonder de kinderen wordt steeds populairder

Een mooie reis zonder de kinderen? Niets om je schuldig over te voelen! Het wordt zelfs steeds populairder. Hotels met een adults only – formule zien hun omzet jaar na jaar stijgen. Dat zeggen touroperators TUI en Thomas Cook. 

Even met z’n tweetjes

 Er zijn nog geen officiële cijfers over deze nieuwe trend, maar zowel TUI als Thomas Cook merken het in hun boekingen: het aantal adults only-hotels stijgt continu. De touroperator TUI stelt vast dat 8 procent van de aanbiedingen enkel voor volwassenen zijn, maar dat het al 13 procent van de reservaties vertegenwoordigt. Zélfs in het hoogseizoen is er vraag naar adults only-hotels. Hoezo? De kinderen zijn op kamp en de ouders kunnen budgetvriendelijker op reis.
Ook bij Thomas Cook merken ze de stijging. Alleen dit jaar al voegden ze 9 nieuwe adults-only-hotels toe aan hun aanbod. Zij schatten dat 7 procent van hun klanten dit jaar geïnteresseerd zullen zijn in een hotel waar kinderen jonger dan 16 niet toegelaten zijn. De populairste kinderloze bestemmingen zijn Mallorca en Ibiza.

Bron: De Standaard

Lees ook:

Partner Content