VIDEO: Actrice Viv Van Dingenen openhartig over strijd tegen kanker

Actrice Viv Van Dingenen, bekend uit Thuis en Witse, lijdt aan eierstok- en baarmoederhalskanker. Dat vertelde ze in Van Gils & Gasten. Ze deed haar verhaal in het kader van de Kom op Tegen Kanker-campagne, want er is geld nodig. Voor begeleiding, maar vooral ook voor onderzoek.

“Ik ging in vechtmodus”

Vier chemokuren heeft de actrice ondertussen achter de rug. “De eerste week zijn er altijd heel wat kwaaltjes”, vertelt ze in Van Gils & Gasten. “Ik heb dan drie dagen helse pijnen en constant het gevoel dat ik door mijn knieën zak. Had ik hier 4 dagen geleden moeten komen, dan was ik de trap niet afgekund. Maar in mijn “goede weken” heb ik echt heel veel energie.”

De actrice vertelt dat ze na de diagnose onmiddellijk in vechtmodus ging. Ze nam haar dossier in handen en begon aan de behandeling. Toch sprak ze aanvankelijk enkel met dichte vrienden en familie over haar ziekte. “In het begin wil je dat zelfs aan niemand vertellen en het zelf verwerken.”

Het belang van onderzoek

Viv Van Dingenen is nu openhartig over haar verhaal, omdat ze de aandacht wil vestigen op het belang aan onderzoek. Zondag is er de liveshow van ‘Iedereen tegen kanker’, de inzamelactie van Kom op Tegen Kanker dit jaar. “Ik vertel m’n verhaal voor één keer, dan dient die kanker misschien toch nog voor iets.”

Een moedige getuigenis! Bekijk het interview hier:

Las je deze nieuwe artikels al?

Partner Content