© Getty Images

Zonder stress aan je vakantie beginnen? 5 simpele tips!

Door Diny Thomas

Ah, daar is de zomervakantie. EIN-DE-LIJK! Al is het nog even op de tanden bijten om die laatste dagen voor je verlof goed door te komen. Collega’s briefen, nog enkele deadlines halen. Stress alom! Wil je zorgeloos je vakantie inzetten? Dat doe je zo! 

Lege agenda

Verlof in het vooruitzicht? Dan is het een kwestie van uitbollen. Zet geen belangrijke afspraken in de laatste week vóór je vakantie, en reserveer elke dag een uur of twee om je afwezigheid grondig voor te bereiden. Wie op reis vertrekt, doet dat best niet meteen na de laatste werkdag. Plan je vertrek na het weekend of neem al enkele dagen vrij voor de vlieger of auto instapt. Uitbollen, weet je nog?

To-dolijstje

Je laatste werkweek ingegaan? Begin dan met een to-dolijstje. Wat moet je deze week écht nog afgewerkt hebben, en wat kunnen collega’s eventueel opvolgen? Zo breng je niet alleen rust in je eigen hoofd, maar ook in dat van je collega’s.

Out-of-office

Normaal gezien stel je alleen een out-of-office in voor de tijd dat je effectief weg bent. Maar schakel ‘m deze keer een dagje vroeger in. Je zult zien dat je op je laatste dag al minder e-mails krijgt, en dus meer tijd overhoudt om je to-dolijstje af te werken.

Dag telefoon!

Niet iedereen heeft de luxe om drie weken ongestoord te genieten. Maar je kunt wél altijd grenzen stellen. Laat je collega’s weten wat kan en wat niet. Misschien heb je ’s morgens wel even de tijd om op dringende vragen te antwoorden, of eerder ’s avonds. Spreek ook duidelijk af op welke manier ze je mogen storen: telefonisch, of toch liever per mail?

Adios amigos!

Paniek is zelden goed, vergeet dat niet. Als je je vakantie grondig hebt voorbereid en iedereen is op de hoogte van je afwezigheid, heb je geen enkele reden om je zorgen te maken. En tot slot hebben wij ook nog onze fantastische reischecklist, om je te verlossen van alle inpakstress. Die vind je hier!

Geniet van je welverdiende vakantie!

LEES NOG MEER VAKANTIETIPS

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content