Libelle’s grote zomerhoroscoop

Door De Redactie

Het is weer zover: die heerlijke weken vol zon en vrije tijd zijn aangebroken. Wordt het een vertrouwde bestemming deze zomervakantie, een verre reis of genieten in eigen achtertuin? En, niet onbelangrijk: hoe zit het met het budget? Tijd voor de horoscoop!

RAM
21 maart tot en met 20 april

Waar gaat het vakantiegeld naartoe?
De Ram kan impulsief zijn, bijvoorbeeld zomaar iets kopen zonder van tevoren te bedenken of het echt nodig is en of het eraf kan. Deze zomer zijn het vooral spontane acties waar het geld aan op gaat. Onder het motto ‘ik ben hier nu toch’ en ‘je leeft maar één keer’ is de keuze voor een buitenissige activiteit snel gemaakt.

De financiën op een rij
Het punt is: het ontbreekt de Ram deze maanden aan zelfbeheersing. Probeer vooral in augustus de hand wat meer op de knip te houden, ook om gedoe met de partner te voorkomen. Er is een lichtpuntje: in juli zorgt het lot (of een vrijgevig persoon) voor extra inkomsten zodat in september kan worden aangezuiverd wat in augustus te royaal is uitgegeven. Zo kan de zomer waarschijnlijk zonder rode cijfers worden afgesloten.

STIER
21 april tot en met 20 mei

Waar gaat het vakantiegeld naartoe?
Stieren houden van comfort. Bij het plannen van de vakantie staat genieten van al het goede dat het leven te bieden heeft voorop. Toch lukt het normaal gesproken goed om binnen het budget te blijven. Vreemd genoeg is het deze zomer lastig om te bepalen wat wel en niet bekostigd kan worden.

De financiën op een rij
Hoe belangrijk het ook voor de Stier is om te weten waar zij in financieel opzicht aan toe is, het overzicht is deze zomer een beetje kwijt. Geld wordt makkelijker dan anders uitgegeven. Dat is op het moment zelf genieten, maar daarna zorgt het voor onzekerheid.

TWEELINGEN
21 mei tot en met 21 juni

Waar gaat het vakantiegeld naartoe?
Tweelingen zijn snel, veelzijdig, weetgierig en hebben behoefte aan verandering en afwisseling. Dat wordt dus niet elk jaar drie weken lang naar dezelfde camping, het mag iedere keer anders zijn. En eigenlijk liever een paar keer per jaar een paar dagen op pad, dan één lange, dure vakantie.

De financiën op een rij
Gat in de hand of niet, het ziet ernaar uit dat de bankrekening toch iedere keer weer wordt aangevuld. Soms op onverklaarbare wijze. Zelfs als het lijkt alsof de bodem in zicht is, blijkt het toch weer mee te vallen.

KREEFT
22 juni tot en met 22 juli

Waar gaat het vakantiegeld naartoe?
Kreeften zijn gevoelsmensen, ze willen zich graag warm en geborgen voelen te midden van de mensen om wie ze geven. Vaak maakt het niet eens zo veel uit waar er vakantie wordt gevierd of wat er wordt ondernemen, zolang de dierbaren er maar bij zijn. De gewenste gezelligheid zal eerder gevonden worden in een huisje, caravan of B&B dan in een groot en onpersoonlijk hotel.

De financiën op een rij
De kans is groot dat er nieuwe bronnen van inkomsten komen deze zomer. Misschien dankzij een erfenis of uitkering, maar waarschijnlijk is het dat de Kreeft zelf iets onderneemt waardoor er geld in het laadje komt. Het ontbreekt deze zomer niet aan zelfvertrouwen en ondernemingszin, dat kan veel opleveren.

LEEUW
23 juli tot en met 22 augustus

Waar gaat het vakantiegeld naartoe?
De Leeuw is warm, hartelijk, edelmoedig en royaal. Als er iemand is die graag wil genieten van al het goede dat het leven te bieden heeft, is zij het wel. Dus wordt vaak voor luxe en comfort gekozen op vakantie, waar anderen ook in mogen delen. Met royale en joviale gebaren worden anderen uitgenodigd om mee te genieten. Al ruim van tevoren maakt de Leeuw grootse plannen.

De financiën op een rij
Liefst gaat de Leeuw een paar keer per jaar met vakantie, niet alleen in de zomer. Deze zomer is het zelfs de vraag of het wel verstandig is om veel vrij te nemen. Op het werk kunnen belangrijke stappen worden gezet en gunstige financiële afspraken gemaakt.

MAAGD
23 augustus tot en met 22 september

Waar gaat het vakantiegeld naartoe?
Maagden zijn ordelijk, precies en houden van structuur. Dat geldt voor werk en huishouden, maar ook voor het omgaan met geld. Dus worden overzichten van inkomsten en uitgaven gemaakt, begrotingen en budgetten opgesteld. Zo is altijd duidelijk hoeveel er te besteden is aan een vakantie, of aan andere, wellicht nuttiger, zaken.

De financiën op een rij
Toch is zuinig aan doen deze zomer helemaal niet nodig. Misschien lukt het zelfs om én het huis op te knappen én een paar weekjes naar de zon te gaan. Het is ook hoog tijd voor ontspanning, even lekker uitrusten van al dat harde werken.

WEEGSCHAAL
23 september tot en met 22 oktober

Waar gaat het vakantiegeld naartoe?
Weegschalen zijn charmant, vredelievend en tactvol. Het maakt niet zo veel uit waar het vakantiegeld aan wordt uitgegeven, als het maar zorgt voor prettig samenzijn met anderen. Een partner met een uitgesproken mening boft: de Weegschaal doet een ander graag een plezier.

De financiën op een rij
Gelukkig ziet het er zonnig uit wat geld betreft. De zomer is sowieso een periode waarin de Weegschaal zich goed voelt en optimistisch gestemd is. Het is een tijd om nieuwe mensen te ontmoeten en voor veelbelovende ontwikkelingen die van alles kunnen opleveren. Ondanks alle voorspoed is het verstandig om te bedenken dat dit geluk niet eeuwig duurt. Zorg dus voor een appeltje voor de dorst, zodat aan het einde van de zomer ook de rekeningen nog kunnen worden betaald.

SCHORPIOEN
23 oktober tot en met 21 november

Waar gaat het vakantiegeld naartoe?
De meeste Schorpioenen houden ervan om een vakantie lang van te voren te plannen en ze letten goed op de kosten. Er wordt dus flink gezocht naar een voordelige aanbieding. Dat is vaak ook nodig om alle ambities waar te maken, niet alleen op het gebied van werk of carrière, maar ook als het om vrije tijd gaat.

De financiën op een rij
Op geldgebied wordt het een prima zomer. Misschien komen er geen grote bedragen binnen, maar dankzij slim zoekwerk gaan er ook geen grote bedragen uit. Dat zorgt voor een optimistische stemming en een meer ontspannen houding tegenover de financiën dan normaal.

BOOGSCHUTTER
22 november tot en met 20 december

Waar gaat het vakantiegeld naartoe?
Boogschutters zitten vol levenslust en enthousiasme en zijn voor veel leuke plannen te porren. Als een ander met een vakantieplan komt, zijn de positieve kanten meteen duidelijk en kan de koffer gepakt worden. Maar eigen ideeën zijn er ook volop. Reizen is een hobby, als het even kan, gaat alle vrije tijd eraan op. Dat hoeft helemaal niet zo veel te kosten, want comfort is nergens voor nodig.

De financiën op een rij
Of een verre reis erin zit deze zomer, is nog maar de vraag. Misschien kost het meer tijd om genoeg bij elkaar te sparen en kan de trip pas in de winter worden gemaakt. Of volgend jaar zomer. Het probleem is dat de Boogschutter geld wil uitgeven zodra het binnenkomt. En het ziet ernaar uit dat het de komende maanden sowieso geen vetpot zal zijn.

STEENBOK
21 december tot en met 19 januari

Waar gaat het vakantiegeld naartoe?
Steenbokken zijn harde werkers en er zullen er best veel zijn die het zonde vinden om hun geld aan een vakantie uit te geven. De carrière komt op de eerste plaats en als het werk niet toelaat om vrij te nemen, wordt er gewoon doorgewerkt. Bovendien: de Steenbok heeft vaak het idee dat zij niet gemist kan worden op het werk.

De financiën op een rij
Over het algemeen is de Steenbok behoudend en voorzichtig en is duidelijk wat ze zich wel én niet kan permitteren. Deze zomer zijn de grenzen wat vloeibaarder en kan in een dolle bui het geld ineens rollen. Dat leidt tot een schrikreactie, waardoor zuinigheid weer de overhand krijgt, tot het volgende onbewaakte ogenblik…

WATERMAN
20 januari tot en met 18 februari

Waar gaat het vakantiegeld naartoe?
Als het aan de Waterman ligt, geeft zij deze zomer veel geld uit. Op het verlanglijstje staan waarschijnlijk reizen naar Bhutan, Noord-Korea, Spitsbergen of Antarctica. Deze bijzondere bestemmingen zijn niet bedoeld om indruk te maken, ze staan op de lijst omdat de Waterman nu eenmaal een trendsetter is.

De financiën op een rij
Het ziet er gunstig uit voor de Waterman waar het de financiën betreft. Het geld kan zelfs met grote sommen tegelijk binnenkomen. Er kunnen echt ook allerlei onvoorziene uitgaven opdoemen. Hoe goed de zaakjes ook geregeld waren, onaangename verrassingen zijn niet uit te sluiten. Pas op dat deze zomer niet te veel wordt uitgegeven, houd oog voor wat er daadwerkelijk aan geld binnenkomt en houd voldoende achter de hand.

VISSEN
19 februari tot en met 20 maart

Waar gaat het vakantiegeld naartoe?
De Vissen heeft een romantische inslag en is gevoelig voor sfeer. Een droomvakantie voert dus naar een lieflijke plek, of een plek waar de romantiek alle kans krijgt om de boventoon te voeren. Venetië bijvoorbeeld, en dan samen met een geliefde in een gondel rondvaren. Dan mag een kopje koffie best tien euro kosten.

De financiën op een rij
Geld mag rollen, ook voor cadeautjes. Anderen blij maken is zo belangrijk dat vaak pas later blijkt dat het er eigenlijk niet af kon. Helaas staat er deze zomer geen geldboom in de tuin. Sterker nog: geld heeft de neiging om op onverklaarbare wijze te verdwijnen.

(Bron: Libelle.nl)

Ontdek ook:

Partner Content