Zeker doen: kindvriendelijke én lekkere eetadresjes

Zeker doen: kindvriendelijke én lekkere eetadresjes

Het is soms een hele opgave om kindvriendelijke én lekkere eetadresjes te vinden. Je wil dat je kroost welkom is en ze zich niet vervelen, maar zelf wil je als ouder ook lekker tafelen. Dit zijn enkele fijne eetadresjes om uit te proberen met de kids!

Vlaams-Brabant

Lunchroom Broekveld: een restaurant waar je ook kunt spelen én met een binnenspeeltuin waar je ook kunt eten. Aangepaste gerechten voor de kids en een uitgebreide menukaart voor de ouders.

 • Broekveldstraat 34, 3020 Herent

Pact 24 is de ideale plek voor gezinnen met kinderen. Buiten een groot terras met speeltuin en een dierenparkje, binnen een leuke speeltuin zodat je kinderen zich ook bij minder goed weer amuseren. Op de menukaart vind je een ruime keuze aan gerechten, bereid op Frans-Mediterrane wijze.

 • Staatsbaan 95, 3460 Bekkevoort

Op een boogscheut van Leuven vind je Brasserie St. Jean, pal tegenover de prachtige vijvers van ‘t Zoet Water. Kinderen spelen er in een speeltuin terwijl mama en papa genieten van een frisse pint op het zonnige terras of smullen van een heerlijk streekgerecht.

 • Waversebaan 141, 3050 Oud-Heverlee

Antwerpen

SensUnik is een gezellige plek voor jong en oud. De kleinsten kunnen zich uitleven in een aparte speel- en eetruimte onder het toezicht van animators. Ouders kunnen ondertussen genieten van lekkere, authentieke gerechten, gemaakt met eerlijke kwaliteitsproducten.

 • Molenstraat 69, 2018 Antwerpen

Pannenkoekenbistro Midzeelhoeve is een verwenplek voor kinderen: een kinderhoek met knutsel- en tekengerief, gerechten in kinderformaat, aangepaste kinderstoelen en bestek, …  Bovendien krijgen ze bij elke bestelling een spaarmunt waarmee ze leuke cadeautjes kunnen ‘kopen’. Op de menukaart staan pannenkoeken, wafels, tosti’s en pasta’s. Smullen maar!

 • Midzelen 27, 2860 Sint-Katelijne-Waver

Oost-Vlaanderen

Gaver15 combineert ontspanning voor ouders én kinderen. Terwijl jij geniet van een lichte lunch of uitgebreide maaltijd in het restaurant, leven je kapoenen zich uit in een enorme aangrenzende binnenspeeltuin. Geen zin in een restaurantbezoek? Je kunt de speeltuin (met cafetaria) ook apart bezoeken.

 • Gaver 15, 9290 Berlare

In Brasserie De Afspanning kun je terecht voor kleine en grote traditionele gerechten, inclusief een ruime keuze aan kindergerechten. Een speelkamer met een voetbaltafel, televisie en videospelletjes houden je kinderen bezig tijdens het restaurantbezoek.

 • Machelendorp 4, 9870 Machelen a/d Leie

In De Akkerhoeve vind je zowel een uitgebreide, aantrekkelijke kaart voor de volwassenen als voor je kroost. Buiten lopen de hangbuikzwijntjes, ezel en konijntjes je tegemoet.  Er is een voetbalpleintje, een buitenspeeltuin en een aparte binnenspeelruimte. Als ouder geniet je van een lekkere aperitief terwijl de kinderen zoet zijn met spelen én het overheerlijke zelfgemaakte roomijs.

 • Hoge Voorde 11, 9950 Waarschoot

West-Vlaanderen

Restaurant ’t Nonnebos biedt voor elk wat wils. Voor de kinderen is er een aangepaste kaart, een ruime binnenspeeltuin en speelplein buiten. Volwassenen kunnen à la carte eten, of kiezen voor een dagschotel of compleet maandmenu. Smakelijk!

 • Nonnebossen-Oost 80, 8980 Zonnebeke

In Brasserie Carrousel zijn kinderen meer dan welkom. Terwijl mama en papa smullen van heerlijke seizoensgerechten, pasta’s, verse pannenkoeken en wafels, kunnen de kinderen terecht in de kidscorner met mini-cinema. Achteraf kun je met je gezin nog rondwandelen in het gezellige Nieuwpoort.

 • Albert I Laan 141, 8620 Nieuwpoort

Limburg

In Taverne Oase kunnen kinderen zich uitleven in een grote buiten- en binnenspeeltuin. Zij kunnen kiezen uit een uitgebreid gamma aan juniorgerechten. Voor de volwassenen voorziet Taverne Oase allerlei gerechten voor de kleine en grote honger, inclusief een ruime keuze aan ijscoupes.

 • Terfakkerstraat 3, 3740 Bilzen

Happy Days is een echt familierestaurant met veel aandacht voor plezier en gezelligheid. Voor de kleinsten is er een buitenspeeltuin met springkasteel en trampoline en een speelhoek binnen. Ouders kunnen kiezen uit verschillende warme en koude gerechten en een groot assortiment aan bieren. Elke zaterdag en zondag kun je voor 17 euro aanschuiven aan het buffet. Mmm!

 • Kaulillerweg 2, 3910 Neerpelt

Brasserie De Tommen biedt kwalitatieve, Belgische gerechten aan. Er is een groot terras met speeltoren voor de kinderen en tijdens de zomermaanden vind je er zelfs een springkasteel. Ze organiseren ook evenementen zoals een Mosselweekend of Bier- en wijnproefavonden. Zeker de moeite!

 • Tommenstraat 17, 3730 Sint-Huibrechts-Hern (Hoeselt)

Een leuk adresje gekozen? Bekijk dan nog snel deze tips voor een geslaagd restaurantbezoek met de kinderen.

Gastredacteur: Jill Van der Auwera 

Met deze uitstapjes scoor je ook bij je kinderen:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)