Dit weekend in Nieuwpoort: de Sint-Bernardusfeesten

Dit weekend in Nieuwpoort: de Sint-Bernardusfeesten

In Nieuwpoort kun je al vijftig jaar lang elke zomer een bezoekje brengen aan de Sint-Bernardusfeesten. Een driedaagse vol optredens, marktjes én de traditionele wandeling met Sint-Bernardushonden. Allen daarheen!

Drie dagen vol traditie in Nieuwpoort

De Sint-Bernadusfeesten zijn dit jaar al aan hun vijftigste editie toe. Het hoeft dus niet te verbazen dat Nieuwpoort drukbezocht wordt tijdens de feesten. Dit jaar kun je van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 25 augustus de straatsfeer opsnuiven.

Wat staat er op de planning?

Tijdens de feesten kun je elke dag rondsnuisteren op de braderie die telkens vanaf 11u georganiseerd wordt door de lokale handelaars van de stad. Maar er staan ook heel wat optredens gepland. Laat je op zaterdag meeslepen door Jelle Cleymans en zijn El Bandido’s of kies voor een streepje nostalgie op zondag met Bart Kaëll en Dana Winner. Zaterdagavond kun je bovendien genieten van vuurwerk op het strand.

Het échte stukje traditie kun je op zondag bewonderen. Dan vindt namelijk de traditionele Sint-Bernardushondenwandeling plaats. Heb je zelf een Sint-Bernardushond? Schrijf ‘m dan in en laat hem zegenen voor de Sint-Bernarduskerk.

Meer informatie over de Sint-Bernardusfeesten kun je hier terugvinden.

Ook leuk om te doen:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)