Een strandvakantie met kinderen? Zo kom ook jij tot rust!

Een strandvakantie met kinderen? Zo kom ook jij tot rust!

Met ijs besmeurde handjes en mondjes, zand dat werkelijk overal (help!) tussen kruipt, een hysterische huilbui van je vermoeide peuter, handen en voeten tekort om je enthousiaste hartendief in het oog te houden… Een rustgevende strandvakantie met kinderen is geen sinecure. Daarom geven we je 6 handige tips voor wat rust aan de Kust! 

1.  Vraag je (groot)ouders mee

Met de (groot)ouders op vakantie, het is een verademing voor velen. Extra helpende handen, zeker met kleine kinderen, zijn immers altijd welkom: strandstoelen installeren, zonnetentje opzetten, je kinderen insmeren, een extra oogje in het zeil houden,… Een dagje strand met je kroost is meestal een hele onderneming. En op het einde van de dag muizen je partner en jij er rustig tussenuit, voor een gezellig onderonsje met z’n tweetjes. Handig, toch?

Mimi & Beeshi ❤#mimiandbeeshi #grandparents #bigtime #newburyport #kuslersummer2017

A post shared by @kristenkuslerphotography on

2.  Vroeg naar bed

Een avondklok tijdens de vakantie? Het hoeft niet per se, maar na al dat ravotten kunnen je kleintjes best wat slaap gebruiken. En zo heb jij ‘s avonds -eindelijk!- wat me-time.

When summer shenanigans have you so wiped out that you fall asleep anywhere anyway.

A post shared by Built to Birth – Hamilton, On (@built.to.birth) on

3.  Schrijf ze in voor strandactiviteiten

Een potje petanque, surflessen of meedoen aan een beachvolleyball: er zijn heel wat leuke strandactiviteiten waarvoor je kind zich kan inschrijven. En geloof ons, hiermee zijn ze wel even zoet.

Bakcyl połknięty. #wakacje #bezfiltra

A post shared by matkanawsi (@matkanawsi) on

4.  Voorzie een strandwagentje

Je hele stranduitzet gaat voortaan het strandwagentje in, inclusief je (kleine) kinderen. De weg van het strand naar je hotel of vakantiehuis gaat zo veel vlotter, zonder dat er hier en daar spullen sneuvelen op de zeedijk, of er een kleintje achterblijft. En het is nog leuk ook voor je schatten!

The only way I was going to get 4 kids and all their beach toys there and back 🛒

A post shared by Bianca (@leedit.bianca) on

5.  Zet een tentje op

Het is te ‘zanderig’, te koud of de zon schijnt te hard. Kinderen hebben al snel een beklagje klaar. Dé oplossing? Een strandtent. Ze liggen uit de zon, uit de wind én weg van het zand. Bonus: het is een duidelijk herkenningspunt voor kinderen.

6.  Sla geen (middag)dutjes over

Niets zo wispelturig en stresserend als een vermoeide peuter. Neem daarom de tijd voor die broodnodige siësta’s. En je hoeft daarom niet meteen het strand te verlaten. In een goed afgeschermd zonnetentje kan het ook.

Sahilde uyumak gibisi yok #atlasgurkan #gezenbebek #instababy #beachtent #sleepingbeauty

A post shared by @gezenbebek on

Bron: PureWow.com. Beeld: GettyImages

Meer lezen over vakantie?

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)