5 tips om je budget te beheren voor de start van het nieuwe schooljaar

PUBLIREPORTAGE

De zomervakantie loopt op z’n einde. En dat wil zeggen dat ook die eerste september dichterbij komt. Een spannende periode voor je kind(eren), maar ook voor je portefeuille. Een aanzienlijk deel van je budget zal ter voorbereiding van de schoolstart gaan naar mappen, pennen, boeken, kaftpapier… Nood aan tips voor back to school-budgetbeheer? Blijf dan vooral lezen!

1. Zet je budget op papier

Meten is weten! Zet al je inkomsten, vaste kosten en eventueel spaargeld op papier en bereken hoeveel budget je kan uitgeven aan schoolkosten. Ga je liever wat mee met je tijd? Download dan een budget-app zoals Buddy of Spendee. Zo kan je altijd en overal jouw uitgaven registreren.

2. Recycleren maar!

Mest je kasten eens uit. Je kan zó veel doen met de spullen die je al hebt. Geef ze daarom een tweede of derde leven. Dat is goed voor het milieu én voor je portemonnee. Mis je nog iets? Neem dan een kijkje op tweedehandswebsites zoals 2dehands, Vinted of Facebook Marketplace. Heb je spullen of boeken gevonden die jouw kids niet meer nodig hebben? Verkoop ze dan op diezelfde sites.

3. Ga op zoek naar de voordeligste prijzen

De prijzen van verschillende winkels en webshops vergelijken, is écht wel de moeite. Het neemt misschien een klein beetje meer tijd in beslag, maar je kan er flink wat euro’s mee besparen. Bezoek meer dan één winkel of webshop om prijzen te vergelijken en je voelt het meteen in je portefeuille.

4. Schakel een geldreserve of Mastercard in

Volstaat je budget niet? Dan kan je via cofidis.be een geldreserve aanvragen die je kan terugbetalen met een vaste maandelijkse aflossing zonder controle over je budget te verliezen. Je gebruikt de reserve bovendien enkel wanneer je ze nodig hebt. Met een Mastercard kan je dan weer geld afhalen zonder extra kosten én zelf bepalen aan welk tempo je afbetaalt.

5. Zelf student?

Ben je zelf een kotstudent en beheer je je eigen budget? Ook dan zijn er heel wat goede (budget)tips om je kot in te richten. Schuim tweedehandswebsites af, recycleer spullen én vergeet je verzekeringen niet. Alle tips voor het inrichten van je kot vind je hier.

Hoe kan Cofidis je hierbij helpen?

Cofidis kan je begeleiden tijdens alle belangrijke stappen in je leven, zoals bvb. tijdens je kind(eren) hun schoolperiode en het budgetbeheer dat daarbij komt kijken. Als vertrouwde partner geeft Cofidis je een financieel duwtje in de rug bij de verwezenlijking van je projecten. Dit zijn de diensten waarop je kan rekenen:

  • Een luisterend oor en begeleiding op lange termijn
  • Eenvoudige en heldere kredietvoorstellen
  • Financiële oplossingen op maat van je persoonlijke situatie
  • Optimale bereikbaarheid (telefonisch, via e­mail of chat, zoals je zelf verkiest)

Vooruit op jouw manier, met Cofidis.

Surf naar cofidis.be voor meer informatie.

 

Let op, geld lenen kost ook geld.