Boekentip van de week: Grote kunst voor kleine kenners: de Vlaamse Meesters

Zin in een prachtig boek waar je kinderen van leren én waar je meteen ook een uitstapje aan kunt koppelen? Dan is deze vierde ‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’ helemaal wat je zoekt.

‘Grote Kunst voor Kleine Kenners: de Vlaamse Meesters’ brengt het cultureel erfgoed op een speelse wijze tot leven. Kleine lezertjes worden geïntroduceerd tot een bijzonder stukje kunstgeschiedenis waarin de Vlaamse Primitieven de hoofdrol spelen.

Vlaamse Meesters op kindermaat

Thaïs Vanderheyden is illustratrice en auteur van kinderboeken met onder andere de gegeerde titels zoals ‘Spiekpietjes’ en ‘Over Botjes, Protjes en Snotjes’ op haar palmares. In ‘Grote Kunst voor Kleine Kenners: de Vlaamse Meesters’ geeft Thaïs elk schilderij een unieke twist, gecombineerd met leuke wist-je-datjes.

Ontdek die grote kunst ook in het echt!

De succesvolle kinderboekenreeks werd intussen ook een wereld op zich – inclusief tentoonstellingen en kinderkampen – waarin kleine kunstliefhebbers de vrolijke schilderijen vergelijken met het origineel. De tentoonstelling over de Vlaamse Meesters loopt nog tot en met 5 januari 2020 Kasteel Beauvoorde in Veurne.

MEER INTERESSANT LEESVOER:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content