© Uitgeverij de vier windstreken

Boekentip van de week: Van klein TOT GROOTS: Marie Curie

Het vijfde boek in de reeks Van klein TOT GROOTS gaat over het leven en werk van Marie Curie. De illustraties zijn prachtig, het verhaal een must-read en het boek een must-have.

Van klein tot groots

Deze prachtige én informatieve boekenserie geeft telkens een inkijk in het leven van een belangrijke vrouw uit de wereldgeschiedenis. Na de levens van Coco Chanel, Audrey Hepburn, Anne Franck en Frieda Kahlo, zoomt dit boek in op leven en werk van Marie Curie.

Het verhaal van een straffe dame

Marie Curie (1867-1934) werd geboren als Maria Salomea in Polen. Ze was een bijzonder kind met een grote liefde voor kennis en wetenschap. Ze deed het schitterend op school. Maar omdat ze een vrouw was, mocht ze niet naar de universiteit. Ze pakte haar koffers en trok naar Parijs. Daar ontmoette ze Pierre Curie met wie ze later trouwde. Samen deden ze de grootse ontdekkingen van polonium en radium en wonnen de Nobelprijs voor Natuurkunde in 1903. Nadat Pierre overleed, stortte Marie zich op haar werk en won ze een tweede Nobelprijs, deze keer voor scheikunde. Marie Curie was de eerste vrouwelijke wetenschapper die een Nobelprijs ontving en tot op de dag van vandaag is ze nog steeds de enige vrouw die er twee won.

Een prachtig geïllustreerd boek

Dit boek, vertaald uit het Spaans, is prachtig geïllustreerd en vertelt het verhaal van Marie op een simpele, maar heel inspirerende manier.

Vanaf 7 jaar
Auteur: Maria Isabel Sánchez Vegara
Illustrator: Frau Isa
ISBN: 9789051167603
Prijs: € 14,50

MEER BOEKENTIPS:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content