Shutterstock

6x tips om thuis een communie- of lentefeest te organiseren

Hoe begin je eraan? Wat vinden de kinderen leuk? Wat geef je de gasten te eten? Een groot communie- of lentefeest organiseren bij jou thuis lijkt misschien onbegonnen werk, maar met een paar handige tips kom je al een heel eind.

Nu de coronacijfers de goede kant uitgaan, kunnen lente- en communiefeesten weer in het voorjaar plaatsvinden. Geef je een feestje in een feestzaal of restaurant? Dan heb je geen mondmasker of Covid Safe Ticket meer nodig, nu de coronabarometer oranje kleurt.

Maar je kunt er natuurlijk nog altijd voor kiezen om het feestje thuis te organiseren. Kies je voor een groot feest met vrienden (van je kind) en de ruime familiekring? Dat kan gezien de huidige coronamaatregelen opnieuw! Of hou je het liever bescheiden? Met deze tips organiseer je sowieso een geslaagd feest voor je kind, je gasten en jezelf.

Zo wordt het een geslaagd feest!

Cadeautjestafel

Voorzie een aparte tafel voor de cadeautjes en een leuk mandje om de gekregen centjes in op te bergen. Zo raakt je kind niets kwijt op de grote dag. Hebben jullie last van slordigheidsgenen? 😉 Dan kan een bankrekening een veilig alternatief zijn.

Wees voorbereid

Helaas: ‘t is niet omdat het feest in de lente plaatsvindt, dat de zon ook altijd van de partij is. Het is geen overbodige luxe om op voorhand na te denken hoe je je gasten beschutting kunt bieden bij een eventuele plensbui. Heb je een veranda? Kun je ergens een partytent lenen? Of is je terras overdekt?

Doosjes voor kliekjes

Wie een barbecue of een etentje geeft, zit de volgende dag vaak met overschotjes. Als je herbruikbare plastic doosjes voorziet (of vraagt aan je gasten om ze mee te nemen), kun je de restjes na afloop meegeven met je gasten. Er bestaan ook leuke milieuvriendelijke wegwerpexemplaren.

Vraag hulp

Een communie- of lentefeest bij je thuis organiseren vraagt heel wat werk. Wees niet bang om op de dag van het feest wat hulp te vragen. Terwijl jij in de kerk of op school van de plechtigheid geniet, kunnen enkele vrienden de laatste regelingen treffen.

Ravotkledij

Je communicant of lentekind zal niet de hele tijd braaf op z’n stoel blijven zitten. Voorzie dus een extra outfit die vuil mag worden. Neem wél eerst genoeg foto’s mét de feestkledij vooraleer je zoon of dochter deze outfit aantrekt.

Herinneringen vastleggen

Maak tijdens het feest een groepsfoto en mail die na afloop naar alle genodigden. Een toffe attentie én leuke herinnering! Je kunt er bovendien gepersonaliseerde bedankjes van maken: kijk hier bijvoorbeeld maar eens.

Nóg meer tips

Een communie- of lentefeest is een uiteraard fijne gebeurtenis, maar er komt toch heel wat bij kijken. Inclusief een portie stress en dilemma’s. Om deze periode stressvrij te doorstaan, helpen we graag een handje met nog meer tips, lees maar!

Ook de moeite:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content