Met de online-enquête willen het Kinderrechtencommissariaat, de Kinderrechtencoalitie en het Kenniscentrum Kinderrechten zoveel mogelijk kinderen en jongeren tussen 8 en 17 jaar bevragen over hun ervaringen en behoeften. De organisaties willen daarbij niet alleen de impact van de crisis op kinderen en jongeren in kaart brengen, maar ook de resultaten van de enquête voorleggen aan de beleidsmakers.

Experts zeggen het al langer: de coronacrisis treft alle kinderen en jongeren. Maar zeker kinderen die al kwetsbaar waren, worden nu extra kwetsbaar. Toch komt het perspectief van kinderen en jongeren volgens verschillende kinderrechtenorganisaties nog te weinig aan bod in het publieke debat en bij het uitstippelen van het beleid.

Meedoen?

De enquête is gericht aan alle kinderen en jongeren tussen 8 en 17 jaar. De vragen gaan over thuis, schoolwerk, contact met vrienden, hoe ze zich voelen, waar ze zich zorgen over maken en wat helpt in coronatijden. De enquête loopt van maandag 11 tot en met zondag 17 mei. Het duurt 5 tot 15 minuten om te antwoorden en de bevraging gebeurt anoniem.

Laat je zoon of dochter de enquête hier invullen.

Bron: Knack

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!