Klopt het dat de meeste games tegenwoordig te veel agressie vertonen?

Klopt het dat de meeste games tegenwoordig te veel agressie vertonen? Deze vraag stelden we aan Telidja Klaï, expert rond alles wat met kinderen en media te maken heeft.

Wie is Telidja?

Telidja Klaï studeerde in 1997 af als klinisch kinder- en ontwikkelingspsychologe aan de VUB. Haar doctoraat schreef ze over de communicatie tussen ouders en kinderen over relaties en seksualiteit. Telidja is een expert rond alles wat met kinderen en media te maken heeft, dus ook cyberpesten.

Vandaag is Telidja werkzaam als aanbodverantwoordelijke en huispsychologe bij kinderzender Ketnet. Samen met een team van specialisten is ze verantwoordelijk voor de selectie, coproductie en aankoop van alle kinder- en jeugdreeksen die de zender maakt en/of uitzendt én bepaalt ze mee de kernwaarden die Ketnet als ‘zender voor kinderen’ wil voorstaan en uitdragen.

Klopt het dat de meeste games tegenwoordig te veel agressie vertonen?

Telidja Klaï: “Als ouder moet je op de hoogte zijn van waar je kind mee bezig is: op een game staan altijd pictogrammen van het geweldniveau, het taalgebruik enz. Er staat ook een leeftijdsgrens op die ik niet zou overschrijden.

Als je vindt dat je kind daar wél aan toe is — want dat is voor een stuk individueel — speel dan samen om na te gaan hoe het precies zit met het geweldniveau, en oordeel dan of het al dan niet toegankelijk is voor jouw zoon of dochter.”

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!