“Jouw grote zussen geven mijn buik wel honderd kusjes, ze zijn zo nieuwsgierig”

Deze week staat Libelle helemaal in het teken van Moederdag. Voor mamablogger Tine van Vanillemeisjes wordt het een speciale dag, want zij verwacht binnen enkele weken haar derde kindje. Speciaal voor Libelle schreef ze daarom een brief aan haar ongeboren kleintje.

Dag lieve kleine uk,

Bijna negen maanden woon je nu in mijn buik. In het begin kon ik niet wachten om jouw eerste schopjes te voelen. Maar ondertussen zijn die schopjes al behoorlijk hard en kan je mij zelfs pijn doen! Maar ik geniet er wel van, van die bewegingen in mijn buik. Ze geven aan dat alles goed met je gaat en dat is het belangrijkste.

Je bent ons derde en waarschijnlijk laatste kindje. We tellen dus met vier enorm af naar jouw geboorte. Mama en papa brengen de laatste voorbereidingen in orde en jouw grote zussen geven mijn buik wel honderd kusjes en maken de mooiste tekeningen voor jou! Je bent hier meer dan welkom, wij zijn er klaar voor.

Mama heeft een moeilijke zwangerschap achter de rug met grote en kleine kwaaltjes. Je verplichtte me al vrij snel om te rusten. In het begin vond ik dat moeilijk en lastig, maar ondertussen heb ik mij overgegeven aan dit tragere tempo en geniet ik er zelfs van. Die rust zal waarschijnlijk even niet meer terugkeren, want met drie kinderen in huis zal ik mijn handen meer dan vol hebben.

Omdat je in stuit ligt, zal je waarschijnlijk met een keizersnede geboren worden. Dat is best spannend, want bij de vorige twee kon ik gewoon natuurlijk bevallen, dus dit is nieuw voor mij. De gynaecoloog heeft me wel gerustgesteld en ik vertrouw haar volledig. Alleen jammer dat het herstel dan iets langer zal duren. Maar gelukkig heb ik papa en jouw twee grote zussen die mij goed zullen helpen!

Ik ben heel benieuwd hoe je er zal uitzien. Zal je op jouw zussen lijken? Maar het meest benieuwd ben ik naar je karakter… Je zusjes zijn heel verschillend en dat is wel leuk. We kijken er enorm naar uit om ook jou te leren kennen en in ons hart te sluiten. We hopen je te laten opgroeien in een warm en liefdevol nest, waar we aandacht hebben voor elkaar en elkaar respecteren. Een nest waar je volledig jezelf kan zijn en je veilig kan thuiskomen. Want dat vindt mijn moederhart het belangrijkste, dan komt de rest vanzelf.

Hopelijk tot heel binnenkort, kleintje!

Liefs,

Je mama

Meer moederdagartikels lezen?

Nam jij al een kijkje op de website van Tine? Klik snel door naar www.vanillemeisjes.be!

Partner Content