Beeld: Instagram

Mensen met zussen staan optimistischer in het leven

©Instagram

Zussen halen wel eens het bloed vanonder elkaars de nagels, toch mag je jezelf gelukkig prijzen als je er eentje hebt. Want onderzoek wijst uit dat mensen met een zus emotioneel sterker door het leven gaan.

Laat ze maar praten!

Professor Tony Cassidy van de universiteit van Ulster interviewde 571 mensen tussen de 17 en 25 jaar oud over hun gezin en alle gevoelens errond. Conclusie? Een zus hebben is goed voor je emotionele gezondheid. Dat geldt voor zowel vrouwen als mannen met een zus.

Kate Middleton and sister Pippa Middleton
Beeld: AP

Volgens de onderzoekers komt dat, omdat er in een huis met zussen openlijker gepraat wordt over gevoelens en problemen minder vaak onder de mat worden geveegd. En dat heeft voordelen voor het hele gezin: er heerst meer optimisme en minder stress, zelfs op latere leeftijd wanneer iedereen de deur uit is.

Ook bij een scheiding steunen zowel jongens als meisjes vaker op zussen en zoeken ze elkaar sneller op.

Broers of alleen?

Broers hebben is natuurlijk ook leuk, maar heeft een ‘minder positief’ effect. Voor jongens blijkt het nog steeds moeilijker om met elkaar te praten over gevoelens en overheerst nog steeds de stilte. Kinderen zonder zussen of broers zouden ergens middenin staan, omdat zij sneller geneigd zijn om sterkere, emotionele relaties op te bouwen buiten het gezin.

(Bron: telegraph.co.uk)

Meer lezen?

 

 

Partner Content