Getty Images

Rugzak pimpen: zo pak je het aan

Door Sara Dekens

Je kent het wel: je zoon of dochter wil exact dezelfde rugzak van dat ene hippe merk als de beste vriend(in). Maar om de rugzak toch net iets persoonlijker te maken, zijn er verschillende manieren om ‘m te pimpen. Zo ga je van een gewoon naar een uniek exemplaar!

Je rugzak pimpen: ideetjes

Vrolijke patches

Je kent ze vast, de strijkplaatjes of patches die je gebruikt om een gat te dichten in een kledingstuk. De kans is groot dat zoon- of dochterlief geen fan is van zo’n lap op de knie van zijn favoriete jeans, maar deze patches zijn dan weer wél cool om je rugzak mee te personaliseren. Je hoeft er bovendien geen creatief genie voor te zijn. Gewoon opstrijken, kleven of naaien en klaar! Hou jij het sober en ga je voor één uitgesproken plaatje of hang je meteen heel de rugzak vol?

rugzak pimpen patches buttons pins

Patch Multicolour hart (Veritas, € 2,99)

Buttons en pins

Je tas versieren met buttons of pins is niet nieuw, maar het blijft een leuke en eenvoudige manier om eigenheid te geven aan jouw rugzak. Wel opletten geblazen met het pinnetje aan de achterkant! Voor kleine kindjes kies je best een button met een magneet.

Borduren

Handwerk is helemaal in en borduurwerkjes zijn weer net zo populair als in de tijd van onze grootouders. Een simpele tekening kan van die gewone rugzak een echt statement piece maken! Bovendien maak je het net zo ingewikkeld of moeilijk als je zelf wil. Haal je borduurset maar gauw boven!

Sleutelhanger

Het heeft niet de grootste impact, maar met een persoonlijke sleutelhanger aan je rugzak haal je jouw tas zo uit de hoop. Mag het wat opvallen? Kies dan een exemplaar dat niet te klein uitvalt.

rugzak pimpen patches buttons pins

Pluche Koala knuffel sleutelhanger (Bol.com, € 9,21)

Wees zichtbaar

Je rugzak pimpen kan ook praktisch een meerwaarde vormen, met een reflecterend element bijvoorbeeld. Met een fluo hanger aan je tas ben je veel zichtbaarder in het verkeer en het ziet er ook nog cool uit.

rugzak pimpen patches buttons pins

Reflecterende hangers boekentas – Crazy Monsters (Veilig in het verkeer, € 3,95)

Nog meer pimpen?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content