Zo krijg je je tienerdochter op tijd naar school

Dacht je dat het moeilijk is om een kleuter op tijd aangekleed te krijgen én een goed ontbijt voor te schotelen op een drukke maandagmorgen? Wacht dan maar tot die tienerdochter voor kleerkastdilemma’s komt te staan. Met deze tips maak jij de ochtend al iets stressvrijer. 

“Ik heb niks om aan te doen!” Het is dé meest gebruikte zin van de vrouw met een veel te volle kleerkast. En die zin ontstaat al in de puberteit. Niet erg handig wanneer je er voor moet zorgen dat je tienerdochter op tijd op school komt.

Goed begonnen, is half begonnen

Een goede voorbereiding is al het halve werk. Maak samen met je dochter een stappenplan op, liefst met het tijdstippen erbij. Zo weet je tiener wat ze moet doen binnen welke tijdspanne.

Combineren combineren!

Laat je dochter in de dagen voor school weer begint zoveel mogelijk outfits aandoen uit haar kleerkast, in zoveel mogelijk combinaties. Op die manier beseft ze weer hoeveel er in haar kleerkast hangt. Maak een foto van elke look.

Collage maken

Print al die foto’s uit en bewaar ze in een schoendoos dichtbij de kleerkast. Of maak het nog wat visueler en laat je dochter een collage maken van de verschillende outfits, die ze ophangt naast haar kleerkast of haar bed, bijvoorbeeld.

Geen keuzestress meer

Het resultaat? Je wispelturige tiener haalt in een wip de gewenste outfit uit haar kast, eventueel al de avond voordien, zonder de hele kast overhoop te halen. Zo hoef jij achteraf niet alles terug op te vouwen. Ook weer een pluspunt natuurlijk!

Bron: HLN

Lees ook:

Partner Content