©VIB-Ine Dehandschutter

Uit-tip! Wil je kindje later wetenschapper worden? Bezoek dan zeker de VIB Biotechdag

Heb jij een kleine wetenschapper in huis? Wil je kindje graag dokter worden? Breng dan op zondag 20 oktober zeker een bezoekje aan de VIB Biotechdag. Naast een uitgebreid programma voor mama en papas, staan er ook heel wat leuke kinderactiviteiten op het programma.

We staan er meestal niet bij stil, maar we komen elke dag in aanraking met microben. Hoewel deze mini-wezens niet zichtbaar zijn met het blote oog, spelen ze een erg belangrijke rol in onder meer onze voeding (yoghurt, bier maar ook chocolade), onze gezondheid, en onze omgeving. Ontdek deze rollen tijdens de VIB Biotechdag, die zondag 20 oktober plaatsvindt in Campus Arenberg in KULeuven.

Laagdrempelig – voor jong én oud

Tientallen wetenschappers brengen op 20 oktober hun verhaal op een interactieve, laagdrempelige manier mét ruimte voor diepgang. Rondleidingen in hightech-labo’s, een bezoek aan een experimentele brouwerij, biotechbabbels, een biotechcafé, een interactieve biotechbeurs,…

Kids Only

Wat saai voor kinderen? Neen hoor. Er is ook een heus Kids Only-programma! Kinderen vanaf 6 jaar kunnen naar hartenlust experimenteren in een labo. Zo kun je testen hoe proper je zelf kunt blijven tijdens het labparcours. (want ja, microben zitten overal!) Er staan heel wat leerrijke workshops op het programma zoals ‘DNA-isolatie uit kiwi’, waar je met je eigen ogen kunt zien hoe een molecule uit kiwi kan geïsoleerd worden. Of ga op zoek naar de diversiteit in de wereld van de schimmels (in een achtergelaten brooddoos).
Creatievelingen kunnen hun favoriete microbe knutselen. Ook het bacteriegame ‘MonoColi’ mag je niet missen.

Praktisch

  • Wanneer? zondag 20 oktober – 12u30 tot 17u30
  • Waar? Campus Arenberg, Celestijnenlaan 200, 3001 Leuven (Heverlee)
  • Gratis
  • Het volledige programma vind je op www.biotechdag.be.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content