© iStock

Welk kind is het grappigste?

Volgens de wetenschap heeft de volgorde waarin je bent geboren een grote impact op je persoonlijkheid. Het eerste, middelste of laatste kind zijn in het gezin is dus bepalend voor je karakter!

De jongste van het gezin is het grappigste

De Britse organisatie Yougov interviewde 1700 volwassenen over de indruk die ze van zichzelf hadden, maar ook van hun broers en zussen. Uit dat onderzoek blijkt dat de jongste in het gezin het grappigste is!

De resultaten tonen aan dat oudere broers en zussen meer verantwoordelijk en serieus zijn, terwijl de jongsten graag de rol van ‘familieclown’ op zich nemen.

“Het opvallendste verschil zit in de mate van het verantwoordelijkheidsgevoel: meer dan de helft van de oudste kinderen in het gezin (54 procent) zegt dat ze verantwoordelijker zijn. Bij de jongeren is dat 31 procent. Die laatste groep wordt daarnaast ook gezien als grappiger (46 procent tegenover 38 procent van de ouderen), gemakkelijker in de omgang en meer ontspannen”, zeggen de onderzoekers.

Hoe komt het dat de volgorde waarin je geboren bent een invloed heeft op je karakter?

Het is een cliché dat de oudste serieuzer is en de jongste grappiger, maar er is eigenlijk een logische verklaring voor.

De oudsten voelen zich meer verantwoordelijk omdat ze vaak voor hun kleine broertjes en zusjes moeten zorgen. Ook als ze ouder zijn beschouwen ze zichzelf onbewust als een voorbeeld en hebben ze meer de neiging om serieus en georganiseerd te zijn. Ook de druk van de ouders speelt hierin een grote rol.

De jongsten van het gezin worden vaak meer beschermd door hun ouders, waardoor ze zich meer op hun gemak voelen en minder druk ervaren. Dat zorgt ervoor dat ze meer openstaan voor grappen.

Uiteraard is ieder gezin anders, want misschien is bij jou thuis de oudste wel de grappigste? 😉

Lees ook:

 

Partner Content