Getty Images

Tijd voor huiswerk? Zo richt je een kinderbureau gezellig in

Door Sara Dekens

De start van het nieuwe schooljaar betekent voor de meeste kinderen ook opnieuw huiswerk maken. Een eigen, gezellig werkplekje maakt het voor velen een stuk aangenamer. Is het tijd voor een eigen kinderbureau? Hou dan rekening met deze tips.

Na al het thuiswerk van de laatste tijd weten we als geen ander hoe belangrijk een eigen, comfortabele en gezellige werkplek is. Als je kindjes klein zijn, zitten ze nog graag bij mama of papa in de buurt om hun huiswerk te maken, maar op een bepaald moment hebben ook zij nood aan een eigen plek waar ze in alle rust hun huiswerk kunnen maken.

Kinderbureau inrichten met onze tips

1. Kies samen met je kind

Is er voldoende ruimte in de slaapkamer? Dan is dit een prima plekje voor een kinderbureau. Bespreek samen met je zoon of dochter waar de studieplek moet komen en hoe ze eruit moet zien. De eerste voorwaarde is namelijk dat je kind er zich goed voelt.

2. Denk ook praktisch

Hou in het achterhoofd dat het niet enkel leuk en gezellig, maar ook praktisch moet zijn. Voldoende licht, stopcontacten en een goede internetverbinding zijn cruciaal. Een plekje bij het raam heeft als voordeel dat je kunt genieten van natuurlijk licht, maar vergeet niet dat het licht of de zon ook erg vervelend kan zijn als je aan het werk bent. Gelukkig is dit makkelijk op te lossen met een (transparant) gordijntje. In de wintermaanden is het sneller donker en kun je niet altijd genieten van natuurlijk licht. Een goede bureaulamp is dus een must!

3. Baken een hoekje af

Afleiding kan een heuse spelbreker zijn als het op motivatie aankomt. Kies een hoekje of een plek waar je kind zo min mogelijk gestoord of afgeleid kan worden. Denk maar aan spelende kinderen op straat, een televisie in de kamer of broertjes of zusjes met wie ze een kamer delen. Is het moeilijk om zo’n plekje te vinden? Dan kan een noise cancelling hoofdtelefoon een oplossing zijn.

4. Je hebt nooit te veel opbergruimte

Stapeltjes papier of rondslingerende spullen op het bureau zetten niet aan tot huiswerk maken. De meeste kinderen hebben baat bij een rustige, opgeruimde omgeving als ze zich moeten focussen op een taak of studeren voor een toets. Het is niet enkel belangrijk dat je kind voldoende bureaumateriaal heeft, maar ook een plekje om het allemaal proper op te bergen. Denk aan een ladeblok en een praktisch rekje of ophangbord met vakjes en bakjes waarin je al de spullen kwijt kunt.

5. Denk aan ergonomie

Ook voor kinderen is een ergonomische studie- of werkplek nuttig. Denk aan een goede – liefst verstelbare – bureaustoel, maar ook een bureau dat je hoger of lager kunt zetten is handig. Vergeet niet dat kinderen erg snel groeien.

6. Ga voor de persoonlijke touch

Een werkplek dient in de eerste plaats om huiswerk te maken of te studeren, maar het bureau mag en moet er ook leuk en gezellig uitzien. Motivatie, weet je wel? Een persoonlijke touch mag niet ontbreken als je wilt dat je kind er graag tijd doorbrengt. Hang wat foto’s of posters op of kies een leuke quote voor op een letterbord.

Nog op zoek naar een bureau zelf? Hier geven we je nuttige tips!

Enkele leuke items voor je bureau

kinderbureau bureau huiswerk kinderkamer slaapkamer

Skådis ophangbord combinatie (IKEA, € 50,99)

kinderbureau bureau huiswerk kinderkamer slaapkamer

bureauplanner 2022/23 (HEMA, € 8,50)

kinderbureau bureau huiswerk kinderkamer slaapkamer

Balvi Puntenslijper Pennenhouder (Bol.com, € 13,95)

kinderbureau bureau huiswerk kinderkamer slaapkamer

Bureaubox deluxe (AVA, € 149,00)

Nood aan inspiratie voor je kinderbureau?

Bron: mamaplaneet.nl

Meer ideetjes voor de kinderkamer:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content