3 signalen dat er een scheiding op de loer ligt, en hoe je het tegenhoudt

Door Celine Werner

Eén ding staat vast: het gras lijkt altijd groener aan de overkant, en dat is het ook, gedurende een tweetal weken, en nadien zul je inzien dat ook daar niet alles perfect verloopt. Maar dat beseffen sommige koppels niet altijd, met een pijnlijke scheiding tot gevolg. 

Ben jij getrouwd, maar heb je het gevoel dat er een haar in de boter zit? Ga dan eens na of je de volgende drie signalen herkent? Want dit zijn indicators dat er een scheiding op de loer ligt.

Spottend gedrag

Het probleem

Gemene opmerkingen, sarcasme, spottende lichaamstaal, vijandige humor, enz. Je denkt misschien dat het hilarisch is, maar gepast is het zeker niet, en het kan zelfs leiden tot een split.

Zo los je het op

Praat over jullie fijne ervaringen vroeger, bespreek de eerste indrukken over elkaar, maak een wandeling naar de plek waar hij jou ten huwelijk vroeg, kortom: de weg naar geluk zit hem in het terugkijken naar de leuke herinneringen.

Zeuren tegen jouw vriendinnen

Het probleem

Laat hij z’n sokken op de vloer liggen, en zeur je hier op een zeer negatieve manier over tegen jouw beste vriendinnen? Dan zal de irritatie tegenover hem ook aanwezig blijven. Probeer zulke kleine ‘probleempjes’ te negeren en communiceer op een positievere manier over je partner, om ergernissen te vermijden.

Zo los je het op

Praat met elkaar in plaats van over elkaar. Als er een kwestie is dat enkel jullie aanbelangt, dan zijn jullie ook de enige twee die hiervan op de hoogte moeten zijn.

Beeld zonder klank

Het probleem

Bij een ruzie, kan zwijgen even erg zijn als roepen, want ook dit levert niets op. Zo bouw je namelijk een muur rondom jou, en krop je ook heel wat dingen op. Het kan dus haast niet anders dat dit op een dag fout loopt en ontploft.

Zo los je het op

Praat eerst eens tegen jezelf, en maak jezelf duidelijk dat zwijgen eigenlijk meer kwaad doet dan goed. Vraag je partner of het mogelijk is om even alleen te zijn, want jou afzonderen mag dan weer wel, zodat je even kunt afkoelen en geen dingen zegt waar je later spijt van krijgt.

Bron: purewow.com

Ook over relaties:

Partner Content