Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

5 feiten over suikerziekte

Door De Redactie

Steeds meer mensen krijgen de diagnose diabetes. Geheel onverwacht moeten ze aan de insulinepomp of zijn ze verplicht om op hun voeding te letten. Ondanks dat diabetes of suikerziekte gekend is, zijn er enkele zaken waarvan nog niet iedereen op de hoogte is.

 • Er zijn twee types diabetes. Type 1 is aangeboren, terwijl type 2 wordt veroorzaakt door een gebrek aan lichaamsbeweging, ongezonde voeding en overgewicht.
   
 • Diabetes type 1 treft 0,4 Belgen op de 100. 10 op de 100 lijden dan weer aan type 2, vaak zijn dat veertigplussers. Opvallend is dat het aantal mensen met diabetes type 2 stijgt in elk land ter wereld.
   
 • Vrouwen die te maken krijgen met zwangerschapsdiabetes, lopen een groter risico om op latere leeftijd diabetes type 2 te ontwikkelen. Bij zwangerschapsdiabetes ontwikkelt de vrouw een hoge bloedsuikerspiegel door de hormonale veranderingen.
   
 • Zowat elke 10 minuten krijgt iemand in ons land de diagnose van diabetes. Tegen 2035 zal het aantal mensen met diabetes in de hele wereld oplopen tot 592 miljoen.
   
 • Type 1 diabetes wordt op steeds jongere leeftijd vastgesteld. Jaarlijks krijgt 1 op de 6000 Belgische kinderen van 0 tot 14 jaar de ziekte, dat is ongeveer 1 op 10 van het aantal kinderen in die leeftijdsgroep.

Partner Content