5 goed-in-je-vel-tips

Door De Redactie

Grijze januaridagen worden een stuk zonniger  als je deze vijf eenvoudige tips in je  achterhoofd houdt.

Say cheese

Uit verschillende psychologische onderzoeken blijkt dat glimlachen – zelfs geforceerd, bijvoorbeeld door een potlood tussen je tanden te klemmen – wonderen kan doen voor je humeur. Je spieren lachen en je hersens nemen de emotie over in plaats van omgekeerd… Een mooie houding met je schouders naar achteren en je kin omhoog, heeft hetzelfde effect.

Kan ik iets voor je doen?

We kunnen er niet omheen: iets doen voor iemand anders – liefst meerdere keren per dag – maakt gelukkig

Kom in actie

Stop met zeuren, uit die luie zetel en kom in actie. Ga [LINK_TEXT id=1], shoppen, naar een tentoonstelling… Of schrijf je – waarom niet? – in voor een koor.

Schrijf elke dag je top drie van de fijnste dingen op

Een eenvoudig, maar superdoeltreffend hulpmiddel is om elke avond ’de drie leuke dingen van de dag’ te noteren in een speciaal boekje. Mettertijd helpt dit om  bewuster te kijken naar die kleine, fijne  alledaagse dingen en dat geeft een goed gevoel.

Ga sporten

Niets beter om een dipje te counteren dan een flinke dosis [LINK_TEXT id=2]. Fysieke inspanning zou zelfs hetzelfde of méér effect hebben dan antidepressiva. Tijdens het sporten vergeet je stress en maak je gelukshormonen aan waardoor je overdag meer energie hebt en 's nachts beter slaapt.  Wel even geduld hebben: het effect voel je pas na een paar weken sporten. 

Partner Content