5 manieren om je zekerder te voelen over je lichaam (zonder dieet of sport)

5 manieren om je zekerder te voelen over je lichaam (zonder dieet of sport)

Als we in de zomer kortgemouwd en -gerokt de straat op gaan, komen onze complexen vaak weer boven water. Om dan plots weer te gaan diëten en sporten. Maar ook zonder die poespas kun je je zekerder voelen over je lichaam. Wij geven je 5 trucjes!

Trucjes om je zekerder te voelen over je lijf

1. Vergelijk jezelf niet met anderen

Iedereen is anders en mooi op zijn of haar manier. Het heeft dus maar weinig zin om jezelf te vergelijken met iemand die op het eerste zicht veel zelfvertrouwen heeft, want waarschijnlijk worstelt deze persoon met vergelijkbare gevoelens.

2. Focus je op de positieve dingen

Zijn je ogen steeds gericht op die kleine vetrol die je zo gênant vindt? Kijk dan eerder naar de dingen waar je wel tevreden over bent. Misschien ben je wel fier op je gespierde kuiten of slanke armen?

3. Sociale media

Omring jezelf door mensen die je energie en zelfvertrouwen geven, ook op sociale media. Volg je bijvoorbeeld talloze vrouwen met perfecte lijven op Instagram? Misschien is het dan geen slecht idee om deze accounts te verwijderen. Tot ziens, ‘The Kardashians en dames met perfecte, praktisch onhaalbare yogalijven.

4. De kleren maken de vrouw

Voel jij je ook een pak zelfverzekerder met een leuke outfit aan? Je bent zeker niet de enige. De juiste kleren zetten je prachtige troeven in de verf. Trakteer jezelf dus gerust eens op een nieuwe outfit, gewoon, omdat je het verdient!

5. Het is oké

De ene dag is de andere niet. Het is dus ook niet abnormaal dat je niet altijd honderd procent tevreden bent over je lichaam. Zolang er een evenwicht is tussen de goede en slechte dagen, is er helemaal niets aan de hand. Je bent perfect zoals je bent: als je dat beseft, straal je dat ook uit!

Beeld: Getty Images

Meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)