5 tips om het hoofd koel te houden

Door De Redactie

Staat je leven op z'n kop? Lukt het niet om iets georganiseerd te krijgen? Geen tijd om iets leuks te doen? Het kan ook anders! We geven je 5 snelle tips om de touwtjes weer in handen te nemen.

  • Sta op tijd op. Ookal is het verleidelijk, blijf niet tot de allerlaatste minuut in bed liggen. Neem 's morgens je tijd om je dag rustig te beginnen. Als de stress er al van 's ochtends vroeg bij is, blijft de druk gegarandeerd de hele dag hangen. Geniet van je extra tijd om de ramen van je slaapkamer open te zetten en de frisse lucht in te ademen. Geniet van een korte douche en een verkwikkend ontbijt. De dag is nu goed begonnen.
  • Organisatietalent. Organisatie is the way to go. Plan je dag en houd desnoods een agenda bij. Wees realistisch in je taakplanning en de tijd die je daarvoor incalculeert. Neem niet te veel hooi op je vork en pak 1 ding tegelijkertijd aan. Maak je nog geen zorgen om de dingen die nog gaan komen. Las voldoende pauzes in en vraag collega's en partners om hulp.
  • Trek je grenzen. Elke dag heeft 24 uur, en je kan hem echt niet langer maken. Heb je nog een berg strijk liggen, maar is het al laat? Laat de strijk liggen tot morgen en kies gewoon iets anders om aan te trekken. Er is altijd nog morgen.
  • Efficientie werkt. Durf het jezelf gemakkelijk te maken. Waarom regel je je betalingen niet automatisch en bestel je je boodschappen niet online?  Zo zijn er nog een heleboel dingen die je kan doen om tijd te winnen en stress te vermijden.
  • Geniet van het leven. Neem het leven niet te zwaar op. Een tegenslag kan altijd gebeuren. Lach en denk 'c'est la vie'. Geniet van kleine dingen, zoals een blauwe lucht en kwetterende vogeltjes, de aanwezigheid van je partner en vrienden, of een vers sneetje brood. Leer de kleine dingen aprreciëren, en je stressniveau zal aanzienlijk zakken.

Partner Content